''Auf wiedersehen''

Na Viva festivalu prikazan film mladih Ljubušaka

Festival je počeo u četvrtak i završava u subotu, a filmovi se prikazuju od 11 sati.
Kultura / Film TV | 13. 09. 2018. u 20:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Ljubuški / Viva film festival u Ljubuškom

Viva film festival i ove se godine održava u 12 gradova u BiH, a jedan od njih je i Ljubuški.

Na festival je ove godine prijavljen rekordan broj filmova, a od njih 1.550 iz 110 zemalja svijeta, u službenu selekciju ušlo je 119 filmova, i to po 33 filma iz kategorija ekologija, religija i turizam, te 20 filmova mladih, koje su tijekom prethodne godine napravili mladi ljubitelji filma iz Bosne i Hercegovine, na radionicama Viva škole filma "Od ideje do realizacije dokumentarnog filma".

Jedan od tih filmova je djelo učenika iz Ljubuškog, koji se ove godine na festivalu predstavljaju s filmom "Auf wiedersehen" koji se bavi temom iseljavanja iz naše zemlje. Film je prikazan u ljubuškoj Gradskoj vijećnici, gdje se, inače, od 12. do 15. rujna održavaju festivalske projekcije filmova.

Fran Zelić, koji sudjeluje u projektu već tri godine, kazao je kako je festival dobra prilika za upoznavanje ljudi iz cijele BiH.

''Naučio sam bolje surađivati s ljudima, upoznao ljude iz svih krajeva BiH. Ovo je jedan od rijetkih načina na koji se možemo upoznati s drugim kulturama, a učimo se o filmskoj kulturi koja postaje sve aktualnija'', ustvrdio je Zelić i dodao da bi svi srednjoškolci trebali iskušati nešto slično.

Karlo Madžar, glavni glumac filma ocijenio je kako je naučio jako puno zbog rada na filmu.

''Voditelji naše grupe bili su odlični. Pokazali su nam kako se pravi film, ne samo što se tiče glume, već i što se tiče kamere i seta, a primijetili smo i da je jako teško biti glumac. Kada na televiziji gledamo film ne primijetimo koliko je zapravo puno rada potrebno da se napravi jedan film'', rekao je Madžar.

Festival je počeo u četvrtak i završava u subotu, a filmovi se prikazuju od 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close