Karmen Obrdalj

Mostarka dobitnica nagrade za najbolji studentski scenarij Ministarstva prosvjete i kulture

Jedna od dobitnica nagrade za najbolji studentski scenarij Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske je Mostarka Karmen Obrdalj studentica treće godine Akademije dramske umjetnosti Univerziteta u Banja Luci.
Kultura / Film TV | 07. 06. 2020. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Nagrađeni studenti 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je tri najbolja rada pristigla na natječaj za najbolji studentski scenarij, koji je realiziran u suradnji Kinoteke Republike Srpske i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a pod pokroviteljstvom ovog ministarstva.

Prvu nagradu u vrijednosti od 5.000 KM žiri je dodijelio za filmski projekt pod nazivom "Kuća ima rogove", koji potpisuju redatelj Stefan Tomić i producentica Monika Milanović.

Drugu nagradu od 4.000 KM osvojio je projeat "Plave oči tuga nebeska", redatelja Boška Krljaša i producenta Andreja Zoraja, dok je treća nagrada od 3.000 KM dodijeljena projektu "Tri", redateljice Karmen Obrdalj i producentice Marijane Gudelj.

Video: Prilog BN televizije o dodjeli nagrada u Banja Luci

Projekte je ocjenjivao žiri u čijem su sastavu bili redatelj i scenarista Slobodan Simojlović, profesori na Akademiji umjetnosti Draško Gajić i Marko Šipka, te scenarista i redatelj Ilija Gajica, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U obrazloženju žirija o filmskom projektu "Kuća ima rogove" navodi se da se autor pokazao izvrsnim poznavateljem forme kratkog igranog filma, kao i da dijelovi scenarija imaju literarne vrijednosti.

Pravo prijave na natječaj za najbolji studentski scenarij, koji je bio objavljen od početka veljače do sredine travnja, imali su studenti Studijskog programa dramske umjetnosti na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i studenti Studijskog programa opšte književnosti i teatrologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close