Mostarsko ljeto 2019.

Dijete rata pred mostarskom publikom

Film na veliki ekran donosi istinitu i dramatičnu priču iz Korejskog rata. 1950. godine, podoficir Süleyman pronalazi djevojčicu na bojnom polju.
Kultura / Film TV | 08. 08. 2019. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto 2019." Institut Yunus Emre u Mostaru organizirao je prikazivanje turskog filma "Ayla - dijete rata". Film je prikazan u Mepas Mall - CineStar kinu u Mostaru.

Foto:PR / Mostarci uživali u filmu "Ayla - dijete rata"

Film na veliki ekran donosi istinitu i dramatičnu priču iz Korejskog rata. 1950. godine, podoficir Süleyman pronalazi djevojčicu na bojnom polju. Izbezumljena i bez roditelja petogodišnja Koreanka je vrlo uplašena. Podoficir uzima djevojčicu i daje joj ime Ayla.

Foto:PR / Isječci iz turskog filma "Ayla - dijete rata"

U kratkom razdoblju, podoficir i Ayla koja je donijela radost u jedinicu, postaju kao otac i kćer. Međutim, nakon 15 mjeseci donesena je odluka da se jedinica vrati u Tursku. Podoficir Süleyman ne želi ići i napusttii Aylu te čini sve što je u njegovoj moći ali ne može prekršiti korejske zakone. Süleyman je prisiljen ostaviti malu djevojčicu Aylu u sirotište. Na rastanku obećavaju jedno drugom da će se ponovo sastati.

Hoće li se ovo dvoje ikada više vidjeti?...

Foto:PR / Mostarci uživali u filmu "Ayla - dijete rata"

Film je režirao Can Ulkay, a scenario potpisuje Yiğit Güralp. Pored glavnih glumaca u filmu Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu i Ali Atay, sporedne uloge su ostvarili Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, kao i poznata filmska imena poput Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu, te dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu Damla Sönmez za ulogu u filmu "Deniz Seviyesi".

Glazbu za film skladao je Fahir Atakoğlu.

Kopirati
Drag cursor here to close