Filmski festival

Mostar i Ljubuški domaćini VIVA karavana

Sljedeća stanica VIVA karavana su Mostar i Ljubuški.
Kultura / Film TV | 31. 05. 2018. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU Centar za kulturu "Semberija" Bijeljina od 28. do 30. svibnja bio je domaćin prve radionice Viva škole filma u ovom gradu. Učenici iz nekoliko srednjih škola iz Bijeljine timski su realizirali svoju ideju i snimili film ''Ana''. Ana je srednjoškolka u potrazi za sobom i preispitivanjem sebe, tko je, što će postati, da li će pokleknuti pred porocima ili ne, priopćeno je.

 Viva filmske radionice su besplatne kreativne trodnevne radionice za mlade od 13 do 21 godine. Polaznici radionica prvi dan uče o osnovama filma, filmskim kadrovima, kameri, zvuku, rasvjeti. Drugi dan pristupa se snimanju filma koji mladi snimaju sami po ideji koju su prvog dana osmislili, a treći dan radi se montaža. Druženje se završava uručivanjem certifikata i premijernim prikazivanjem filma.

 Film ''Ana'' će, zajedno sa filmovima iz drugih bh. gradova, biti prikazan u kategoriji omladinski film na 4. VIVA filmskom festivalu koji se održava od 12. do 16. rujna.

Početak mjeseca lipanj rezerviran je za Hercegovinu. Domaćin Viva školi filma bit će Mostar od 1. do 3. lipnja, a nakon toga Ljubuški od 4. do 6. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close