Netflix

Morate je pogledati: Serija 'Lupin' ruši sve rekorde gledanosti

Prva je to francuska serija koja je uopće došla u prvih 10 na američkom tržištu, u velikoj mjeri zahvaljujući glavnom glumcu Omaru Syu.
Kultura / Film TV | 29. 01. 2021. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kritičari je nazivaju kombinacijom Oceanovih 11 i Nacionalnog blaga, legendarnog filma u kojem Nicolas Cage krade Deklaraciju neovisnosti.

Francuska serija Lupin oborila je rekorde u gledanosti na Netflixu koje su dosad držale Queen's Gambit i Bridgerton. Prema posljednjim podacima, u mjesec dana više od 70 milijuna korisnika gledalo je minimalno dvije minute serije širom svijeta.

Ne samo da je bila broj jedan na top listi u susjednoj Hrvatskoj, nego i u Ujedinjenom Kraljevstvu, naravno - Francuskoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Italiji, Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Brazilu, Kanadi, Argentini i Južnoj Africi i u SAD-u.

Prva je to francuska serija koja je uopće došla u prvih 10 na američkom tržištu, u velikoj mjeri zahvaljujući glavnom glumcu Omaru Syu.

Francuz senegalskog i mauricijskog porijekla jedan je od najboljih i najcjenjenijih glumaca u Francuskoj, koji do prije desetak godina nije imao nikakvu namjeru baviti se glumom. Bio je komičar koji je imao show na televiziji s kolegom Fredom Testom. Engleski nije pričao. Onda su mu reditelji Éric Toledano i Olivier Nakache ponudili ulogu u kratkom filmu.

Video: Lupin | Official Trailer | Netflix

"Prišli su mi i pitali me želim li glumiti u njihovom filmu. Rekao sam im da nisam neki glumac, a oni su odgovorili da oni nisu neki redatelji. I tako smo krenuli, bilo je smiješno. Bio je to kratki film. Jako su talentirani i mogu napisati nešto istinito pa mi to nije bilo teško odglumiti. Nikad nisam išao na satove glume, to je samo životna škola", rekao je svojedobno.

Serija Lupin prati profesionalnog lopova Assanea Diopa, koji planira iz Louvrea ukrasti ogrlicu Marije Antoanete. Njegov najveći uzor je Arsène Lupin, fikcionalni lik autora Mauricea Leblanca. Baš poput njega, koristi se raznim tehnikama kako bi proveo svoj plan u djelo te osvetio svog oca koji je počinio samoubojstvo jer je bio pogrešno optužen za pljačku.

Kopirati
Drag cursor here to close