Suradnja BH Telecoma i bh. kinematografije

Moja TV će biti ekskluzivna platforma odličnih bh. filmova i serija

Poznati filmski autori nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost zbog sastanka na kojem su dogovoreni sljedeći koraci suradnje te iskazali spremnost za realizaciju zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.
Kultura / Film TV | 11. 12. 2019. u 16:36 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedina Kanafije, jučer je održan sastanak s najnagrađivanijim bh. filmskim autorima i filmskim radnicima.

Sastanku su prisustvovali Srđan Vuletić, Mirsad Purivatra, Emir Hadžihafizbegović, Pjer Žalica, Danis Tanović, Aida Begić, Amra Bakšić-Čamo, Ademir Kenović, Mirza Hamzić i Jovan Marjanović.

Kako je istaknuto, povod za ovaj značajan sastanak je početak suradnje BH Telecoma s najuspješnijim autorima bh. kinematografije na kreiranju bh. kinematografskog sadržaja i značajnog pokretanja domaće kinematografske scene.

"BH Telecom je, kao što je najavljeno tijekom Sarajevo Film Festivala, pokrenuo izgradnju najveće bh. platforme za produkciju bh. filmova i serija. Cjelokupna inicijativa ima za cilj iskazivanje društvenoodgovornog odnosa i spremnosti da podržimo bh. kinematografiju te da kreiramo kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo naših korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja tv usluzi", rekao je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman te najavio objavu javnog poziva za bh. filmske projekte.

Poznati filmski autori nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost zbog sastanka na kojem su dogovoreni sljedeći koraci suradnje te iskazali spremnost za realizaciju zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Emir Hadžihafizbegović i Pjer Žalica su istaknuli da je održani sastanak vrlo značajan korak za bh. kinematografiju jer omogućava da se iz pojedinačnih napora pređe u fazu filmske industrije što će osigurati kvalitetne projekte, ali i posao za filmske radnike i brojne studente Akademije scenskih umjetnosti.

Bh. oskarovac Danis Tanović je rekao da je ovo početak suradnje na obostrano zadovoljstvo koja je vrlo značajna i za filmske radnike i za BH Telecom i da u BiH ima dovoljno talenta kojima se ovom inicijativom otvara značajan prostor za rad koji će sigurno ubrzo rezultirati brojnim kvalitetnim projektima.

Kopirati
Drag cursor here to close