Mostar

MOFF donosi svjetsku premijeru filma „Duran“

“Duran” je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koji u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu, zločinu i kazni…
Kultura / Film TV | 02. 12. 2018. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar film festival danas, 2. prosinca u 18 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače prikazuje svjetsku premijeru dugometražnog igranog filma “Duran” redatelja Faruka Sokolovića. Cijena ulaznice je 5 KM.

“Duran” je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koji u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu, zločinu i kazni…  Zasnovan je na istinitoj priči koju igraju istiniti akteri i fikciji vrlo bliskoj stvarnosti. Ovako ispričana priča predstavlja omaž crnom valu jugoslovenskog filma, priopćeno je.

Ovo je treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji “Mebius Filma” iz Sarajeva. Autor iza sebe ima brojne igrane tv projekte: Provincija u pozadini (1984.), Inat (1988.), da bi ’90-ih počeo prvi u BiH snimati igrane filmove u neovisnoj produkciji Majstori mraka (1990.), Tunel (1999.) i Mliječni put (2000.).   Autor je i producent prvih igranih TV serijala: Sarajevske priče (1990.), nakon rata (Viza za budućnost, Crna hronika, Pečat). Posljednjih godina u kinima smo imali priliku gledati angažirane televizijske dokumentarne filmove “Novi život”, “Nema ali”, “Makedonac” u kojima je redatelj možda najavio filmsku priču koju će publika imati priliku pogledati na Mostar film festivalu. 

Kopirati
Drag cursor here to close