Sve što imam, nosim sa sobom

Mladi snimili film o kupovini diploma

''Sve što imam, nosim sa sobom'', film mladih iz Visokog
Kultura / Film TV | 03. 06. 2019. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrnaesta po redu Viva filmska radionica održana je u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

Na radionicu se, koja se održala od 31.05. do 02.06.2019. godine, prijavilo čak dvadeset i osam učenika koji dolaze iz Franjevačke klasične gimnazije, SMŠ “Hazim Šabanović” i OŠ “Kulin Ban”, tri škole pod VIVA krovom. Na radionici su sudjelovali i mladi iz Vareša, Ljubuškog, a nekima je ovo bio i drugi put da se prijave i usudjeluju.

U trajanju od tri dana, polaznici su učili o osnovama filma, filmskim tehnikama, izradi scenarija, knjizi snimanja, kadrovima, kadriranjima, upoznali su se sa profesionalnom filmskom audio i video opremom kojom su i snimali vlastiti film.

Video: VIVA ŠKOLA FILMA 2018-19.

Bez montaže nema ni filma pa su trećeg dana radionice upoznali procese montaže, dodavanje slike, tona, i efekata.

Film “Sve što imam, nosim sa sobom”, kojim će mladi visočaci sudjelovali na ovogodišnjem petom po redu Viva film festivalu u Sarajevu od 18. do 21. rujna u kategoriji Omladinski filim, govori o kobnim posljedicama u obrazovanju, farmaciji, arhitekturi i mnogim drugim oblastima ako ih predstavljaju ljudi koji nisu kompetentni, a koji su kupili diplomu.

Ovu aktualnu temu zajedničkim i timskim radom uz autorsku glazbu koja prati radnju filma uspješno su realizirali ne prozivajući pri tome ni pojedinca ni instituciju. Film je spreman za festival zajedno sa drugim omladinskih filmovina nastalim na Viva filmskim radionicama, za jednu od vrijednih nagrada koje osiguravaju partneri i sponzori AvteraBH, BHRT, Porshche BiH, VW, SlovakAid, Canon, Mekline, Podravka, Lipa voda, dji, i drugi.

Video: VIVA film festival 2018 - AWARDS CEREMONY

Viva škola filma je besplatna, trodnevna filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13-25 godina, na kojoj mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme za film biraju sami, a one proizlaze iz životnih situacija i problema koji ih okružuju, samoopažanja i mašte.

Slijedi mala stanka do 07.06. kada Viva karavan dolazi u Han Pijesak da u tri dana odgovori na nove izazove, filmski podučiti novu grupu mladih koji će snimiti vlastiti film.

Veni, Vidi, Viva!

Kopirati
Drag cursor here to close