Scenaristice Elme Tataragić

Makedonski film bh. scenaristice u konkurenciji za 'Zlatnog Medvjeda'

"Bog postoji, zove se Petrunija" nastao je u koprodukciji Makedonije, Belgije, Francuske, Hrvatske i Slovenije, a potpuno je sniman na lokacijama u Makedoniji
Kultura / Film TV | 10. 01. 2019. u 17:06 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Scena iz filma

Makedonski film "Bog postoji, zove se Petrunija" bosanskohercegovačke scenaristice Elme Tataragić u utrci je za nagradu "Zlatni Medvjed" na Berlinaleu, priopćila je Udruga filmskih radnika BiH.

Na ovogodišnjem Berlinaleu odabran je u službenoj natjecateljskoj selekciji kao jedini film s teritorije bivše Jugoslavije.

Režiju ovog filma potpisuje poznata makedonska redateljica Teona Strugar Mitevska. Ona i bh. scenaristica Elma Tataragić i ranije su uspješno surađivale na filmu "Kada dan nije imao ime" 2017. godine.

"Bog postoji, zove se Petrunija" nastao je u koprodukciji Makedonije, Belgije, Francuske, Hrvatske i Slovenije, a potpuno je sniman na lokacijama u Makedoniji prošle godine. Prikazuje gotovo komični apsurd svijeta u kojem živimo fokusirajući se na život nezaposlene tridesetjednogodišnje Petrunije koja odlučuje uraditi nezamislivo i umiješati se u "muški" svijet.

Film bh. scenaristice natječe se za prestižnu nagradu "Zlatni Medvjed" zajedno s filmovima Fatiha Akina, Hansa Pettera Molanda, Agnès Varde itd.

Kopirati
Drag cursor here to close