Široki Brijeg

'Lovci na tartufe' za otvaranje, 'Ljubav oko svijeta' za kraj MFF-a

Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani.
Kultura / Film TV | 19. 08. 2021. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarnim filmom "Lovci na tartufe" Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa bit će otvoreno 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani.

Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža nam uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta i usput nam otkrivaju magiju koja se krije u prirodi. Samo je treba znati vidjeti.

"Dok se za njihovu lovinu otima bogati i mondeni kulinarski svijet, oni žive životom skromnih osobenjaka, zaljubljenih u svoje pse tragače, lukavo i šutljivo štiteći svoj svijet od pohlepe", stoji u najavi dokumentarca koji će biti prikazan na otvaranju festivala, u srijedu 25. kolovoza.

Video: THE TRUFFLE HUNTERS | Official Trailer (2020)

Dokumentarni kolaž ‘Ljubav oko svijeta’ autorskog para Anđele i Davora Rostuhar, film je kojim će u subotu 28. kolovoza, na Otvorenom kinu, biti zatvoren mediteranski festival.

Film predstavlja uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa – od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Video: Ljubav oko svijeta I Trailer

Bračni par Rostuhar dokumentarni film snimio je na svom jednogodišnjem putovanju tijekom kojeg su posjetili 33 države na šest kontinenata te o ljubavi intervjuirali više od 200 ljudi.

''Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi'', stoji u najavi.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close