GoT

Kuća zmaja: HBO snima prequel Igre prijestolja

Tvrtka HBO dala je zeleno svjetlo za snimanje serije 'Kuća zmaja' (House of the Dragon), koja donosi priču čija se radnja odvija 300 godina prije događaja iz izvornog serijala, 'Igre prijestolja'.
Kultura / Film TV | 30. 10. 2019. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka HBO dala je zeleno svjetlo za snimanje serije 'Kuća zmaja' (House of the Dragon), koja donosi priču čija se radnja odvija 300 godina prije događaja iz izvornog serijala, 'Igre prijestolja'.

Prequel je izraz koji se koristi da bi označio razliku u nastavku filmskog serijala koji kronološki opisuje događaje koji prethode onome što smo već imali prilike vidjeti. 

Informaciju je HBO objavio samo nekoliko sati pošto je drugi prequel iz te franšize, u kojemu je trebala glumiti i Naomi Watts, navodno ukinut, piše BBC.

Serija 'Igra prijestolja' završila je ove godine nakon osam sezona, što je izazvalo burne reakcije obožavatelja u cijelom svijetu. 

Priča o događajima u kući Targaryen i Westeros tijekom godina je postala jedna od najpopularnijih serija na svijetu. Ima više desetaka milijuna obožavatelja i gledatelja. Osvojila je i brojne nagrade.

Sa zadovoljstvom mogu najaviti da smo naručili 'Kuću zmajeva', rekao je Casey Bloys iz HBO-a.

Na službenom Twitteru 'Igre prijestolja' najavili su da će seriju koproducirati autor 'Pjesme leda i vatre' George R. R. Martin te Ryan Condal i Miguel Sapochnik.

U međuvremenu je dosta reakcija izazvala vijest o ukidanju druge prequel serije za koju je pilot epizoda snimljena tijekom ljeta. 

Neimenovani izvor je u utorak za Hollywood reporter izjavio da je izvršna producentica Jane Goldman poslala e-mail ostatku ekipe u kojemu stoji da je HBO ukinuo seriju. Razlozi nisu poznati, a HBO još nije pojasnio koji je povod za taj potez. 

No internetska stranica Deadline piše da se vodećim ljudima tvrtke nije svidjela pilot epizoda.

Radnja serije, na kojoj je također radio George R. R. Martin, navodno se odvija 5000 godina prije događaja u originalnoj seriji, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close