Weekend Media Festival

Kovaček: WMF od medijskog prerastao u festival kreativne industrije

WMF je nastao kao pokušaj da se napravi nešto što će najviše zanimati ljude iz medija i marketinga, da bi se na kraju proširio na sve više oblasti i postao festival kreativne industrije.
Kultura / Film TV | 14. 10. 2017. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor Weekend Media Festivala Boris Kovaček izjavio je u razgovoru za Fenu da je taj već tradicionalni festival u Rovinju nastao kao pokušaj da naprave nešto što će najviše zanimati ljude iz medija i marketinga, da bi se na kraju proširio na sve više oblasti i postao festival kreativne industrije.

''Od tog prvog festivala do ovogodišnjeg desetog dogodilo se jako puno stvari, neki mediji su prestali postojati, a neki su se održali i jači su iako su im predviđali skori kraj'', rekao je Kovaček.

Dodao je i da su pojedini mediji otišli u potpuno drugim smjerovima od onoga što se očekivalo kad je počinjao Weekend Media Festival, kao i da je sve više ljudi koji su zainteresirani za medije.

''Jedan naš stalni sudionik je to dobro objasnio izjavom da je sada svaki čovjek medij'', istaknuo je Kovaček.

Naveo je da je poslovanje festivala s vremenom u svim sferama došlo na europski nivo kad je produkcija u pitanju - od programa koji se sada odvija paralelno u šest dvorana, govornika koji sudjeluju na panelima, pa sve do koncerata i zabava koji se događaju navečer i samog izgleda festivala.

Kovaček je naglasio da je sve to doprinijelo da Weekend Media Festival 'raste' i da je zadovoljan s onim što se događalo u proteklih deset godina.

Precizirao je da je prve godine festival okupio 1.600 sudionik, te da je dosta brzo rastao i da su mislili da je 3.000 granica do koje će moći ići.

''Međutim, prije dvije godine smo i tu brojku prešli i ovogodišnji Weekend je okupio 5.000 sudionika. Sada stvarno mislim da se više ne možemo širiti, kad je broj učesnika u pitanju'', kazao je Kovaček.

Naveo je da im je sada cilj da program i dalje bude sve kvalitetniji te da imaju sve više mladih posjetitelja, budući da svake godine ugoste oko 400 studenata koji dobiju besplatne akreditacije, a riječ je o najboljim studentima generacije ili svoje godine.

Kopirati
Drag cursor here to close