Razlike u godinama

Jesu li mainstream mediji počeli normalizirati pedofiliju?

Andy i Beth danas imaju dvoje djece i osim očite razlike u godinama, djeluju kao normalan par.
Kultura / Film TV | 12. 06. 2019. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Jesu li mainstream mediji počeli normalizirati pedofiliju?

Andy je 47-godišnji vozač autobusa, Beth je njegova 19-godišnja supruga, a oni su zvijezde novog reality showa "Age Gap Love" koji se emitira na britanskom kanalu Channel 5 i izaziva val negativnih reakcija zbog, uvjereni su mnogi, normalizacije pedofilije. Treba naglasiti i to da većina parova u ovom showu ne spadaju u ovu kategoriju već su tek parovi s ogromnom razlikom u godinama.

Andy i Beth danas imaju dvoje djece i osim očite razlike u godinama, djeluju kao normalan par. Međutim, problem i nije to što on ima 47, a ona 19 godina već to što je Andy s njom počeo hodati kada je imala samo 16 godina. Iako je 16 godina dobna granica za pristanak u Britaniji i Andy službeno nikada nije kršio zakon, činjenica je da ova priča ima daleko problematičniji početak.

Naime, Andy je isprva bio prijatelj njezine majke i tijekom godina se sprijateljio i s njezinom djecom, a "prijateljstvo" s Beth postalo je intenzivnije puno prije nego je napunila 16. Taj podatak ne skrivaju ni u emisiji, a to je posebno uznemirilo publiku koja je zaključila da producenti showa odnos između 40-godišnjaka i 14-godišnjakinje očito smatraju normalnim te ga tako i prikazuju.

Video: Channel 5’s Age Gap Love blasted for

"Jednom kada je napunila 16, Andy je odlučio započeti ovu kontroverznu vezu", govori narator i zapravo potvrđuje da je Andy samo čekao pravi trenutak da službenim učini ono zbog čega bi samo nekoliko mjeseci prije završio u zatvoru.

Naravno, gledatelji su šokirano reagirali na viđeno jer dok se javnost zgraža nad ponašanjem holivudskih mogula, Woodyja Allena ili pjevača R. Kellyja, o čijim su problematičnim vezama mediji pisali sve donedavno, istovremeno se odigrava identična stvar, ali ovog puta u vidu zabave za široke mase. 

Foto: Internet / Andy i Beth

Dakako, njihova veza nije prolazila glatko ni prije nego je Channel 5 uključio kamere. Štoviše, nakon što su obznanili svoju ljubav, njihovi su se životi okrenuli naglavačke.

"Reći da smo imali mračna razdoblja ne bi bilo dovoljno. Natjerali su me da se osjećam kao životinja jer sam izlazio s mlađom djevojkom. Ne, izlazim s mlađom djevojkom zato što me pozvala na spoj, a to je za mene privilegija i čast mi je to što netko o meni razmišlja na taj način", rekao je Andy.

"Ne smeta me razlika u godinama. Oduvijek sam željela obitelj i vjerovala sam da je Andy savršen muškarac za to. Ne gledam na njega kao na starca, svog oca ili bilo što slično", dodaje Beth.

Gledatelji nisu imali razumijevanja za ovu "zabranjenu ljubav" i Andyja su kratko i jasno nazvali pedofilom, a postupak Channel 5-a sramotnim pokušajem normalizacije pedofilije. Tim više jer Andy pokazuje sva uobičajena obilježja seksualnog grabežljivca koji se ubacio i ponašao se kao član obitelji dok je istovremeno "pripremao" Beth za ono što želi.

I dok Andy tvrdi da nikada nije imao namjeru ulaziti u vezu s Beth niti je uopće znao da ona gaji osjećaje prema njemu, činjenica je da je on odrasla osoba u toj vezi, a čak i ako je to bila njezina ideja ili želja, on je dovoljno star da zna koliko je to pogrešno. 

Foto: Internet / Andy i Beth

Sličnu, iako zakonski daleko "čišću" priču imali smo i u susjedstvu, a radi se o sudionicima reality showa "Parovi", Milijani Bogdanović (21) i Milojku Božiću (74). Kako su mediji pronalazili sve više podataka o ovoj vezi, otkrili smo i problematičnu pozadinu nakon što je 21-godišnjakinja javno priznala da je prvo ljubavno iskustvo imala s 50-godišnjakom kada je imala samo 14 godina.

Taj detalj se s vremenom izgubio u moru daleko bizarnijih događaja koji su se odvijali pred kamerama, ali natjerao je javnost da se nakratko zapita nije li i ovo na neki način pokušaj normalizacije pedofilije kroz zabavu, navodi Index.hr.

Mnogi se pitaju je li ovo vrhunac neukusa na TV-u ili tek početak daleko većeg problema?

Kopirati
Drag cursor here to close