Nagrada

Jasni Diklić Zlatni vijenac MESS-a

''Njezine uloge krasi autentičnost i neposrednost, iskrenost u komunikaciji s glumačkim kolegama na sceni, pa je podjednako omiljena u struci i kazališnim, filmskom i televizijskom auditoriju'', navodi se u obrazloženju Direkcije.
Kultura / Film TV | 30. 09. 2019. u 14:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Jasna Diklić ovogodišnja je dobitnica Zlatnog lovorovog vijenca za doprinos umjetnosti teatra, najvišeg festivalskog priznanja koje dodjeljuje Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

U obrazloženju Direkcije istaknuto je da Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra ove godine dobiva bh. glumica Jasna Diklić za iznimnu posvećenost teatarskoj umjetnosti i uloge koje je ostvarila u bogatoj višedecenijskoj karijeri, posebno u vrijeme teatra pod opsadom sa velikim brojem premijernih izvedbi i kreacijama koje su se trajno urezale u sjećanje njene publike i postale dio povijesti bh. teatra.

''Jasna Diklić je glumica izuzetne vještine u različitim scenskim umjetničkim formama, od monodrame, dramskog do postdramskog teatra gdje je demonstrirala izuzetan senzibilitet za komične i dramske uloge, za šta je višestruko nagrađena na mnogim nacionalnim i regionalnim festivalima. Njezine uloge krasi autentičnost i neposrednost, iskrenost u komunikaciji s glumačkim kolegama na sceni, pa je podjednako omiljena u struci i kazališnim, filmskom i televizijskom auditoriju'', navodi se u obrazloženju Direkcije.

Jasna Diklić završila je Dramski studio u organizaciji festivala MESS od 1966. do 1969. nakon kojeg je diplomirala na Filozofskom fakultetu na Odsjeku scenskih umjetnosti. Surađivala je s brojnim istaknutim redateljskim imenima kao što su Slobodan Unkovski, Petar Večer, Vladimir Milčin, te bh. rediteljima među kojima su Dubravko Bibanović, Gradimir Gojer, Dino Mustafić, Aleš Kurt i drugi.

Publika je pamti po ulogama u filmovima „Savršeni krug“ Ademira Kenovića, „Dobro uštimani mrtvaci“ Benjamina Filipovića, „Gori vatra“ Pjera Žalice, „Remake“ Dine Mustafića, te serijama „Viza za budućnost“ Faruka Sokolovića i Familija d.o.o. Benjamina Filipovića i brojnim drugim filmskim i televizijskim ostvarenjima.

Kopirati
Drag cursor here to close