ima još?

Ian McKellen ne vjeruje da je zadnji Hobit kraj putovanja

Kultura / Film TV | 04. 12. 2014. u 07:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putovanju je uskoro kraj. Ili možda ipak ne? Nakon šest filmova i više desetaka sati filmske čarolije (ako ste gledali produženu verziju svakog filma) uskoro nam stiže završni dio trilogije Hobit (Hobit: Bitka pet vojski) Petera Jacksona koji je još svojom prethodnom trilogijom (Gospodar prstenova) obilježio filmsku povijest.

Iako se zadnji Hobit navodi kao kraj putovanja, glumac koji je utjelovio Gandalfa nije siguran u to.

Na londonskoj premijeri novog Hobita Ian McKellen je za BBC otkrio da je Jackson bio uvjeren da se nakon zadnjeg Gospodara pstenova neće vratiti Međuzemlju, oko čega se očito predomislio.

"Još 2001. mi je Peter rekao da je gotovo kad dovrši treći film. Nema više. I evo nas 13 godina kasnije tako da ovo nije nužno kraj avanture u Medđuzemlju" , rekao je.

Fanovi J.R.R. Tolkiena su se još i prije Hobita nadali da će Silmarillion dobiti filmsku ekranizaciju jer i u toj knjizi ima odličnog materijala za film tako da je sve moguće, prenosi portal Mojtv.hr.

Peter Jackson, koji će svoju Zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu dobiti 8.12., ostavio je svijetu svevremenske filmove, misli McKellen: "Filmovi će biti gledani još godinama, oni koji ih još nisu gledali će biti oduševljeni, a oni koji jesu ponovno će ih gledati kao i prvi put..."

Hobit: Bitka pet vojski u naša kina stiže 11.12., a kako izgledaju Hobit i Gospodar prstenova zajedno prisjetite se u oproštajnom traileru.

Kopirati
Drag cursor here to close