Tangerka

George Clooney snima psihološki triler prema svjetskom bestselleru

Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala fantastičnoj Scarlett Johansson, javljaju strani mediji.
Kultura / Film TV | 11. 07. 2019. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnja svjetskog bestsellera "Tangerka" spisateljice Christine Mangan inspirirala je Georga Clooneyja da snimi psihološki triler koji će se bazirati na ovoj knjizi.

Ova izuzetno napeta priča te njena radnja koja je smještena u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog stoljeća potaknuli su američkog glumca i reditelja da licitira za filmska prava.

Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala fantastičnoj Scarlett Johansson, javljaju strani mediji, prenosi Klix.

Prvjenac autorice Mangan nazvan "Tangerka" privukao je veliku pažnju čitatelja. Roman započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora.

U nastavku dvije žene naizmjenično pripovijedaju priču koja čitateljima pruža psihološki kompleksan odgovor na pitanje kome pripada izvučeno tijelo i kako je završilo u vodi.

U centru radnje smještene su bogata i nesigurna žena Alice Shipley te tajanstvena i mračna Lucy koje su razvile pomalo posesivno prijateljstvo.

"Toliko laži, spletki i neiskrenosti da kroz vas prolaze trnci. Obilje jeze dok slutnja curi sa svake stranice", riječi su kojima je Washington Post opisao roman.

Magazin The Times prozvao je roman savršenim spojem "Djevojke u vlaku" i "Talentiranoga gospodina Ripleyja".

Nije poznato više detalja o filmskoj adaptaciji "Tangerke", ali filmski kritičari nadaju se odličnoj Clooneyjevoj ekranizaciji napete priče iz Maroka.

Kopirati
Drag cursor here to close