MOFF

Film 'Žaba' otvara Mostar film festival

Festival će u četvrtak službeno proglasiti otvorenim predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, pod čijim se pokroviteljstvom manifestacija održava.
Kultura / Film TV | 15. 11. 2017. u 13:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Trailer filma "Žaba", Elmira Jukića

Projekcijom igranog filma "Žaba", bh. redatelja Elmira Jukića, u četvrtak, 16. studenoga, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače svečano će biti otvoreno jedanaesto izdanje Mostar film festivala (MOFF), priopćili su organizatori na konferenciji za novinare.

Na Festivalu, koji će u Gradu na Neretvi trajati do 22. studenoga, ukupno će biti prikazano 40 filmova iz 20 europskih i zemalja regije.

Umjetnička direktorica MOFF-a Maja Knezović Lasić kazala je kako je sve spremno za svečanost otvaranja ovogodišnje manifestacije koje će se održati u velikoj dvorani Kosače s početkom u 18:30 sati.

Ravnatelj MOFF-a Slaven Knezović izrazio je nadu da će Festival i ove, kao i proteklih godina, biti uspješan te je pozvao sve ljubitelje filmske umjetnosti da dođu i uživaju u filmskim projekcijama.

Festival će u četvrtak službeno proglasiti otvorenim predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, pod čijim se pokroviteljstvom manifestacija održava.

Na svečanosti otvaranja bit će uručene nagrade za doprinos filmskoj umjetnosti, a ovogodišnji laureati - dobitnici 'Stabla ljubavi' su hrvatski redatelj Antun Vrdoljak i crnogorski glumac Žarko Laušević.

Ovogodišnji MOFF u natjecateljskom program nudi devet filmova od kojih će stručni žiri odabrati najbolje protagoniste glavnih i sporednih uloga te nagraditi najboljeg debitanta. Riječ je o filmovima "Rudar" (Slovenija), "Prokleti pas" (Srbija), "Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato" (Srbija), "Mrtve ribe" (BiH, Hrvatska), "Žaba" (BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska), "Kad dan nije imao ime" (Makedonija, Belgija, Slovenija), "Zbog tebe" (Hrvatska), "Rekvijem za gospođu J" (Srbija, Bugarska, Makedonija, Francuska, Rusija) te film "The Books of Knjige: Slučajevi pravde" (Crna Gora).

U okviru MOFF-a održat će se i međunarodni program pod nazivom "Between the Rivers" koji će publici donijeti osam filmskih ostvarenja, a u okviru dokumentarnog programa "DocuSpectre" bit će prikazano šest regionalnih dokumentaraca.

Tu je i studentski program "!Hej studenti studentima" koji za cilj ima promociju edukacijskog dijela filmske umjetnosti te potporu mladim autorima. Dječji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma "Ričard Roda" i igranog filma "Anka".

Izvršni producent festivala Ognjen Džinić na konferenciji je govorio o popratnom programu MOFF-a najavivši, među ostalim, veliku poslovnu konferenciju "Balkan Cinema Meeting" koja će se održati u petak, 17. studenoga, u hotelu Mostar, a koja će okupiti značajne ljude iz svih segmenata filmske industrije.

Jedanaesto izdanje MOFF-a svečano će biti zatvoreno dodjelom nagrada 22. studenoga u Kosači.

Kopirati
Drag cursor here to close