SFF

Film 'Sam samcat', film u kojem muškarci plaču

Manojlović je rekao da Jelčić ima specifičan način rada te da je ovaj režiser za njega bio iznenađenje.
Kultura / Film TV | 11. 08. 2018. u 15:44 Fena
Kopirati

Film „Sam samcat“ za koji je scenarij i režiju potpisuje Bobo Jelčić govori o Marku koji je nakon razvoda dobio minimalno vremena za susrete sa kćerkom, a koja živi s majkom. Nakon što pokrene spor kako bi se izborio za pravo da provodi više vremena s njom, ulazi u svijet socijalne službe.

Govoreći o razlozima za ovaj film Bobo Jelčić je naveo da se i sam razveo te da ga je zainteresirala tema koja govori o razvedenim očevima i djeci. On je također istaknuo da je riječ o aktualnoj temi. Jeličić je rekao na konferenciji za medije da otkako je ova tema pristna na SFF-u da je to napredak, istaknuvši da su se nekad radili filmovi o ratu, a sada intimne priče.

U ovom filmu naglašenih emocija glumi i Miki Manojlović koji je, između ostalog, rekao da ni on, a ni drugi glumci ne bi mogli uraditi svoje uloge kako su odigrane, bez režisera.

Tekst članka se nastavlja ispod baneraManojlović je rekao da Jelčić ima specifičan način rada te da je ovaj režiser za njega bio iznenađenje.

Rakan Rushaidat koji glumi Marka, oca koji traga za još vremena sa kćerkom, također je istaknuo specifičnosti redateljevog pristupa. Kako je rekao, on je redatelj koji navede glumca da pokaže ono što osjeća.

Snježana Sinovčić Šiškov istaknula je da Bobu Jelčića poznaje kao kazališnog redatelja, te da je on svoj način rada u kazalištu primijenio i na filmu. "To je ogroman prostor slobode koju glumac dobiva", rekla je Sinovčić -Šiškov.

Jeličić je također rekao i da je ovim filmom želio i da izrazi stav, ne da ga nametne, da dekodira sustav, te je i dodao da je ovo film u kojem muškarac pokazuje emocije, u kojem plače.

Uloge u filmu tumače: Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lea Breyer, Vanesa Glođo, Krešimir Mikić, Dean Krivačić, Marko Makovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović.

Film „Sam samcat“ bit će prikazan večeras u Narodnom pozorištu u okviru natjecateljskog programa za igrani film.

Kopirati