Od 25. veljače do 4. ožujka

Film ''Dom'' Zdenka Jurilja na ovogodišnjem ZagrebDoxu

Film ''Dom'' govori o sudbini stanovnika u Hrvatskoj, koji zbog bankarskih kredita, dugovanja za komunalije, struju, vodu...preko noći ostaju bez svojih domova.
Kultura / Film TV | 20. 02. 2018. u 18:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarni film "Dom" bh. redatelja i scenariste Zdenka Jurilja sudjelovat će na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "ZagrebDox" koji će se od 25. veljače do 4. ožujka, pored Zagreba, održavati i u Osijeku, Rijeci i Splitu. 

Juriljev film "Dom", sudionik brojnih festivala, dobitnik Posebnog priznanja međunarodnog Stručnog žirija prošlogodišnjeg Sarajevo film festivala i specijalne nagrade žirija na internacionalnom filmskom festivalu u Peruu, govori o sudbini stanovnika u Hrvatskoj, koji zbog bankarskih kredita, dugovanja za komunalije, struju, vodu...preko noći ostaju bez svojih domova.

"Cijela priča filma stavljena je u okvir tzv. direktnog pristupa u kojem kroz slojevite sudbine ljudi, javnosti želimo predočiti u kakvoj se situaciji čovjek, pojedinac, obitelji, mogu naći kada zakaže sustav zaštite i kada se goli kapitalizam, profit, digne iznad države i njezinih zakona", izjavio je redatelj Jurilj.

Na internetskim stranicama ZagrebDoxa objavili su kako će film "Dom" biti prikazan u festivalskom programu pod nazivom "U fokusu: Nova Europa", koji donosi još niz izvrsnih recentnih ostvarenja koja prikazuju probleme u "postkomunističkim" društvima istočne, srednje i jugoistočne Europe.

Ukupno će na ovogodišnjem ZagrebDoxu biti prikazano 125 naslova u 14 programa.

Kopirati
Drag cursor here to close