Pripremite kokice

Film "A bili smo vam dobri" otvara 15. Mostar film festival

"Mislim da smo složili izvrstan program s najboljim filmovima u regiji. Pet naslova imamo iz Srbije, tri iz Hrvatske i po jedan iz Slovenije i Bosne i Hercegovine", dodao je Knezović.
Kultura / Film TV | 07. 10. 2021. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar film festival svečano će ove godine biti otvoren u četvrtak, 28. listopada u 18:00 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača filmom "A bili smo vam dobri" u režiji Branka Schmidta.

Ostale projekcije natjecateljskog dijela programa bit će prikazane u auto kinu na platou Sajma gospodarstva u Mostaru.

Unatoč pandemiji

Jedan od glumaca u filmu ujedno je i ravnatelj ovog festivala Slaven Knezović koji je kazao da je riječ o drami čija se radnja događa trideset godina nakon rata.

"Otvaramo festival filmom 'A bili smo vam dobri' u kojem je Kazališno-filmska udruga Oktavijan koproducent. Uradili smo i nekoliko dugometažnih igranih filmova s kojima smo neke od ranijih festivala otvorili, tako da želimo nastaviti tu praksu. Trenutno snimamo još jedan film 'Vampir s Miljacke'", istaknuo je ravnatelj festivala Slaven Knezović izrazivši zadovoljstvo što će i ove godine, unatoč pandemiji, biti održan Mostar film festival.

"Mislim da smo složili izvrstan program s najboljim filmovima u regiji. Pet naslova imamo iz Srbije, tri iz Hrvatske i po jedan iz Slovenije i Bosne i Hercegovine", dodao je Knezović.

Neki od filmova natjecateljskog dijela programa koji će se prikazati u terminima od 20:00 i 22:00 sata u auto kinu su "Nebesa", "Lihvar", "Zastoj", "Te mračne noći", "Po tamburi".

Studentski program 

Dokumentarni i studentski program, kao i kratki film bit će prikazani u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak, 29. listopada i ponedjeljak 1. studenoga.

Od 6 dokumentarnih filmova, dva su dio festivala posvećenog velikanima domaće i regionalne glazbene scene "Dok 'n' ritam".

Svoja studentska filmska ostvarenja prikazat će studenti Filmskih akademija iz Zagreba, Novog Sada, Cetinja i Sarajeva, a bit će održane i Masterclass radionice.

"Istaknula bih radionicu s glumcem i redateljem Dejanom Aćimovićem, koja će se održati tri dana, od 29. do 31. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar pod nazivom „Gluma pred kamerom". 

Uživo će sudjelovati studenti iz Sarajeva, dok će studenti s drugih akademija sudjelovati u online formatu zbog pandemije koronavirusa, kazala je glasnogovornica festivala Monika Ćubela Savić.

Kopirati
Drag cursor here to close