I BIH prepoznala događaj

Europski dan art kina - Filmski izazov koji promovira europski film

Europski dan art kina uz film "Ne ostavljaj me" Aide Begić
Kultura / Film TV | 13. 10. 2018. u 15:06 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje filmskih radnika BiH sutra će, povodom Europskog dana art kina i prvog dana European Film Challengea u BiH, organizirati druženje u sarajevskom kinu Meeting Point, gdje će biti prikazan bh. kandidat za nagradu Oscar, film "Ne ostavljaj me" redateljice Aide Begić.

''Ovo je prvi put da u BiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe), realiziramo projekat European Film Challengea, koji gledanje europskih filmova nagrađuje odlaskom na prestižne filmske festivale. Filmski izazov na zanimljiv i suvremen način promovira europski film, ali i gledanje filmova u kinima, a svestrani značaj ovog izazova prepoznala su i kina u BiH'', priopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.

Prvi dio European Film Challengea trajat će od 14. listopada do 10. prosinca, kada će svaka od zemlja sudionica objaviti svog pobjednika.

Pobjednikom može postati svaka punoljetna osoba, koja je sakupila bodove gledajući, na legalnim platformama, filmove producirane u zemljama članicama EU, Švicarskoj, te sudionicima  u MEDIA projektu (Litva, Latvija, Hrvatska, Srbija, Finska, Španjolska i Portugal).

U prvom izazovu pobjednik sa najvećim brojem bodova može osigurati odlazak na Berlinale, uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, kao i mogućnost praćenja projekcija na ovom festivalu.

'''Izazivamo vas' da dođete na druženje i zajedno sa nama pogledate film  "Ne ostavljaj me" s kojim možete započeti skupljanje bodova za predstojeći European Film Challenge. Također, saznat će te gdje i do kada se prijaviti za prvi krug ovogodišnjeg European Film Challengea, na koji način se boduju sudionici u odnosu na vrstu platforme putem koje gledaju filmove, te kako prikazati potvrdu o odgledanim filmovima'', poručili su iz Udruge uz napomenu da je više informacija dostupno na Facebook stranici European Film Challenge BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close