Andrićgrad

Dodijeljena jaja Kustendorfa

Žiri je nagradio film ''All Inclusive'' za, kako je obrazloženo, ''humor i neočekivan pogled na našu planetu u ovom trenutku''.
Kultura / Film TV | 17. 01. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagradu ''Zlatno jaje'' za najbolji film 12. Međunarodnog filmskog i glazbenog festivala Kustendorf pripalo je švicarskom ostvarenju ''All Inclusive'' Corine Schwingruber Ilić, piše Tanjug.

Žiri je nagradio film ''All Inclusive'' za, kako je obrazloženo, ''humor i neočekivan pogled na našu planetu u ovom trenutku''.

''Srebrno jaje'' otišlo je u ruke Ognjena Petkovića za film "Jesenji valcer" (Srbija/SAD) za ''originalnost sveta, kvalitetu režije i snagu scenarija'', a ''Brončano jaje'' dobio je film ''Sortiranje'' Mikkela Storma Glomsteina(Norveška) za ''izuzetno efikasnu poruku i jak udarac koji zadaje našem egu''.

Specijalna priznanja dobili su Saša Karanović za film ''Costacurta (Bajka o Satankrajini)'' (BiH) ''za kreativni uvid i umjetnikov pogled'' i Ilaria Di Carlo za ''Božanstveni put'' (Njemačka), a pohvaljena je za ''koreografiju i estetiku''.

Nagrada za najbolju fotografiju pripala je Nataliji Pietsch za ostvarenje ''I ja imam nešto za tebe'' za ''kombinaciju scenografije, rasvjete i intenzivnog pokreta kamere''.

Video: ALL INCLUSIVE Trailer

Za nagrade se borio 21 film, a odluku je donio žiri koji su činili glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tancrede Ramonet, francuski redatelj dokumentarnih filmova i producent audiovizualnih sadržaja.

Predstavnik humanitarne fondacije Mkiva iz Južnoafričke Republike, pjesnik, aktivista i filmski producent Zolani Mkiva, uručio je Emiru Kusturici nagradu za cjelokupan doprinos, nazvavši ga ''globalnim prvakom kulture, simbolom slobode i pravde i živom legendom''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close