Podrška

DM ekskluzivni pokrovitelj SFF-a

Vodeći se načelima poslovanja u čijem središtu stoji čovjek što potvrđuje i slogan 'Tu sam čovjek, tu kupujem', kompanija dm je u vrijednostima koje Sarajevo Film Festival promovira kroz sve godine svog postojanja prepoznala zauzetost za čovjeka...
Kultura / Film TV | 20. 08. 2020. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Damir Šlosel

Kompanija dm drogerie markt ekskluzivni je pokrovitelj 26. Sarajevo Film Festivala, čiji program je, uslijed novih mjera sprječavanja širenja koronavirusa, domaćoj i stranoj publici dostupan na online platformi ondemand.sff.ba. Ovogodišnja podrška nastavak je uspješne suradnje koju je dm sa SFF-om ostvario prethodnih godina.

Vodeći se načelima poslovanja u čijem središtu stoji čovjek što potvrđuje i slogan 'Tu sam čovjek, tu kupujem', kompanija dm je u vrijednostima koje Sarajevo Film Festival promovira kroz sve godine svog postojanja prepoznala zauzetost za čovjeka, pojedinca čija je sreća i težnja za stalnim napretkom preduvjet za sreću i napredak cijelog društva.

''Ponuda Sarajevo Film Festivala da nakon podrške dijelu programa ''Operacija kino'' koja u gradove širom BiH donosi filmske projekcije, dm bude i jedan od pokrovitelja glavnog događaja u Sarajevu bila logičan korak u našem djelovanju na području kulture i čast nam je biti dio jedne takve pozitivne manifestacije'', izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a dodavši:

''Sarajevo Film Festival smatramo važnim kulturnim događajem, što se ogleda se u kontinuitetu održavanja, ali i u pozornosti koju zasluženo dobije u BiH, regiji, a i šire. Stoga je i za dm velika čast biti dijelom ovako velikog projekta koji prelazi granice BiH i svake godine izaziva sve veći interes građana, odnosno publike i stručne javnosti.''

Iz dm-a ističu i kako im je posebno drago da su organizatori prepoznali potrebu da se, s ciljem zaštite sugrađana, Festival održi u online formatu te vjeruju da je na ovaj način i više ljubitelja filmske umjetnosti imalo prigodu iz udobnosti svojih domova pratiti ovogodišnji program. Kulturno, društveno, ekonomski i ekološki održivo djelovanje neizostavni dio poslovanja i poduzetničke kulture dm-a, gdje posebnu pozornost kompanija pridaje kulturnom angažmanu i promociji kulturnog života.

A zahvaljujući i dm-u kao jednom od pokrovitelja ove velike filmske smotre publika ima priliku da, u 14 programa, pogleda 187 filmova iz 56 država, gdje će čak 64 filma imati svoje svjetske premijere, a osam filmova međunarodne premijere.

Kopirati
Drag cursor here to close