Nakon festivalskog uspjeha

Dječji film, ''Moj dida je pao s Marsa'' u kinima od 21 ožujka

Regionalna igrana produkcija za djecu posljednjih godina nije imala puno naslova, stoga ne čude velika očekivanja za ovaj film.
Kultura / Film TV | 09. 03. 2019. u 19:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugoočekivani SF film za djecu "Moj dida je pao s Marsa", u čijoj je koprodukciji sudjelovala Bosna i Hercegovina, premijerno je prikazan na uglednim festivalima u Belgiji, Kanadi i Hrvatskoj, uoči dolaska u bh. kina, najavljenog za 21. ožujak.

Regionalna igrana produkcija za djecu posljednjih godina nije imala puno naslova, stoga ne čude velika očekivanja za ovaj film.

Čak sedam godina nastajao je "Moj dida je pao s Marsa" u koprodukciji sedam država, a još u razvojnoj fazi osvojio je "Prime4Kids&Family" nagradu za najbolji projekt za djecu. Film u režiji Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića već je dobio sjajne kritike, pa tako ugledni filmski kritičar Nenad Polimac piše "Palac gore za neobično osvježenje kino repertoara".

Video: ''Moj dida je pao s Marsa''

Kroz fantastičnu avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata kako bi spasili njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, šalje se univerzalna poruka o životnoj snazi ljubavi. Na platna u Bosni i Hercegovini ovaj obiteljski film stiže 21. ožujka u distribuciji "2iFilma". Bit će to prilika ne samo za djecu, već za sve koji nisu izgubili maštu, da uplove u neobičnu priču koja slavi prijateljstvo, ljubav i požrtvovanost.  

U glavnoj ulozi debitira 12-godišnja Lana Hranjec, a osim nje tu je i nagrađivani hrvatski glumac Ozren Grabarić koji se u filmu pojavljuje samo glasom, proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, te slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova.

Znanstveno-fantastični film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" ovaj tjedan imao je međunarodnu premijeru na 22. izdanju FIFEM Festivala u Montrealu, kao jedan od osam naslova u službenoj konkurenciji. U isto vrijeme našao se u službenoj konkurenciji JEF festivala programski usmjerenog na djecu i mlade, koji u Antwerpenu i još pet belgijskih gradova traje do 10. ožujka. Film je, s mnogo uspjeha, prikazan na festivalu dječjeg filma KinoKino u Zagrebu, a pred kraj mjeseca odlazi u švedski Malmö na festival BUFF.

Po motivima priče "Moj dida je vanzemaljac" Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić. Film su producirale Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Češke, Luksemburga i Norveške, Slovačke i Slovenije. Film je dijelom financiran iz Fonda za kinematografiju BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close