Film Danisa Tanovića

Deset u pola nakon Zagreba putuje u Beograd

Publiku u Beogradu imat će priliku da pogleda film ''Deset u pola'' na premijeri 28. studenog u Kombank dvorani, u okviru programa Festivala autorskog filma
Kultura / Film TV | 25. 11. 2021. u 10:21 Bljesak.info
Trailer za film Deset u pola

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ovacija kojima je publika u Zagrebu pozdravila komediju oskarovca Danisa Tanovića ''Deset u pola'', glumačka ekipa filma, predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem, pozdravit će uživo i publiku u Beogradu na premijeri 28. studenog u Kombank dvorani, u okviru programa Festivala autorskog filma.

Njih dvojica igraju vlasnike dvije ćevabdžinice na Baščaršiji u Sarajevu, dvojicu konkurenata ali i kolega i prijatelja. Osim poslovnih povezani su i privatnim vezama, ljubavnom vezom njihove djece (Helena Vuković i Kerim Čutuna).

“Publika može očekivati dobru komediju i zabavan film. Nije to samo film o ćevapima – to je film o ljubavi, prijateljstvu, o natjecateljskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča. Vjerujem da će se publika opustiti uz ovaj film, da će se nasmijati i uživati, jer humor je univerzalan i prepoznatljiv svugdje, bez obzira na zemljopisni prostor. Uživali smo na snimanju, atmosfera je bila odlična i jedva čekamo da vidimo reakcije publike u kinima. U Zagrebu su bile reakcije fantastične, čekamo publiku u Beogradu, dolazimo da čujemo što kažu, a onda putujemo na projekcije u još nekoliko gradova regije”, izjavio je Branko Đurić Đuro.

“Ovo je film za sve generacije, film koji je osvježenje i za nas glumce i za publiku koja će sigurno uživati u jednoj maloj, bajkovitoj komediji, u priči o nama, o ljudima koji su prirodno, bez namjere, duhoviti. Ovo je naša, sarajevska priča, ispričana iz našeg duha, ali univerzalna i siguran sam da će je publika prepoznati bez obzira gdje bila, u kojem dijelu svijeta. Svi smo uživali i sa zadovoljstvom radili na filmu i to se osjeti. Radujemo se dolasku i premijeri u Beogradu i drugim gradovima gdje ćemo pozdraviti publiku”, kaže Bajrović.

Nakon premijere komedije “Deset u pola” na Festivalu autorskog filma u Beogradu, slijede specijalne projekcije s filmskom ekipom u Novom Sadu, Zagrebu, Kranju, Banja Luci i Sarajevu. Komedija “Deset u pola” od 2. prosinca dolazi u kina u Bosni Hercegovini, regiji i većim europskim gradovima.

Radnja filma događa se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

“Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo. Film je premijerom otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a zatim prikazan na Zagreb Film Festivalu, na Bosphorus Film Festivalu u Istanbulu u Turskoj i na Ajyal Film Festivalu u Dohi u Kataru.

Regionalni kino-distributer filma “Deset u pola”  je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u suradnji s kompanijama Art Vista i Oskar film.

Kopirati
Drag cursor here to close