Film Predraga Antonijevića

Dara iz Jasenovca – srbijanski kandidat za Oscara

U obrazloženju je navedeno da je izabrani film emotivno snažna drama koja se bavi povijesnom traumom, nudeći prije svega poštovanje prema žrtvama…
Kultura / Film TV | 30. 11. 2020. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Dara iz Jasenovca" redatelja Predraga Antonijevića u trci je za Oscara u kategoriji najbolji međunarodni film, priopćeno je iz Filmskog centra Srbije (FCS).

U obrazloženju je navedeno da je izabrani film emotivno snažna drama koja se bavi povijesnom traumom, nudeći prije svega poštovanje prema žrtvama, piše Srna.

Navedeno je kako film ima visoku umjetničku kvalitetu, vrsnu režiju, britak scenarij, fotografiju koja doprinosi vizualnoj poetici filma, glazbu, scenografiju i kostim, kao i ekspresivnu glumu postignutu u ovom "ansambl filmu", naročito kada je riječ o ženskim likovima.

"Cijeneći, prije svega, kvalitetu filma, a imajući u vidu i značaj teme kojom se bavi, komisija s velikim zadovoljstvom bira film ‘Dara iz Jasenovca’ kao srpskog kandidata za nagradu ‘Oscar’", stoji u obrazloženju.

Dara iz Jasenovca (2020) - IMDb

Directed by Predrag Antonijevic. With Biljana Cekic, Marko Janketic, Zlatan Vidovic, Nikolina Jelisavac. The film is set in the Nazi-occupied Croatian Ustasha regime "NDH" in former Yugoslavia during WWII.

Na natječaj su bili prijavljeni i filmovi "Otac” Srđana Golubovića, "Ime naroda” Darka Bajića, "Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića, "Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića, "Pijavice” Dragana Marinkovića, te "Realna priča” Gordana Kičića

Kopirati
Drag cursor here to close