Prava nemoguća misija

Cruise i Musk pripremaju prvi film koji će se snimati u Svemiru

Trenutačno nije poznato više detalja, no ljudi upoznati s projektom tvrde da realni planovi postoje, ali je projekt još u ranoj fazi razvoja.
Kultura / Film TV | 05. 05. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da netko želi snimiti prvi svemirski film mnogi bi odmah mogli staviti u kategoriju lažnih vijesti, no kada se u tom kontekstu spominju Tom Cruise i Elon Musk, za kojeg ništa nije nemoguće, mogli bi zaključiti da možda ipak ima nešto u tome.

Prema tim informacijama koje su se jučer raširile internetom, Tom Cruise, SpaceX i NASA udružili su se na projektu snimanja filma u svemiru. Takav se projekt trenutačno čini kao nemoguća misija, no film ne bi bio dio tog poznatog i popularnog serijala te bi se vjerojatno snimao unutar svemirske kapsule SpaceX-a Crew Dragon.

Iako još niti jedan filmski studio nije dio tog projekta, osobe upoznate sa situacijom kažu kako je projekt stvaran te je još u ranoj fazi, tako da će sigurno proći još dosta vremena dok ta ideja krene u realizaciju. Naravno, uvijek je moguće i odustajanje od snimanja svemirskog filma.

Trenutačno nema više detalja, no brojni mediji koji su prenijeli tu vijest naglašavaju da, ako bi netko zaista mogao i htio sudjelovati u takvoj misiji, to je sigurno Tom Cruise, koji se pri snimanju dosadašnjih filmova iskazao svojim kaskaderskim vještinama, snimajući riskantne i opasne scene, pprenosi Zimo.

Teško je zamisliti da bi se cijeli film snimao unutar male kapsule pa možemo pretpostaviti da bi se u svemiru mogli snimiti samo jedan (kraći) dio filma, no i to bi bilo dovoljno da Tom Cruise zauvijek uđe u legendu Hollywooda. Mediji su kontaktirali sve tri strane koje bi trebale sudjelovati u tom projektu, no nitko iz NASA-e, SpaceX-a ni sa strane Cruisea nije odgovorio na upite.

SpaceX Elona Muska krajem ovog mjeseca trebao bi odvesti dva NASA-ina astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju te će to biti prvi let Crew Dragona s ljudskom posadom.

U budućnosti Musk razmišlja i o svemirskom turizmu - bogataši bi platili milijune dolara za let u Crew Dragonu oko Zemlje, a mogli bi platiti smještaj i na ISS-u. Letovi, naravno, neće biti jeftini te je jasno kako bi budžet za snimanje filma koji, među inim, uključuje u let u svemir, trebao biti jako velik.

Kopirati
Drag cursor here to close