Glumci i producenti

Crni umjetnici traže od Hollywooda da ulaže u antirasističke sadržaje

Od Hollywooda su zatražili da prestane zapošljavati policajce na sceni te da izvrši pritisak na gradske vlasti Los Angelesa kako bi se smanjilo ulaganje u policiju.Traže i da filmska studija zapošljavaju više crnaca na izvršnim mjestima.
Kultura / Film TV | 24. 06. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od tristo crnih glumaca i producenta, uključujući Idrisa Elbu, Queen Latifah i Billya Portera, u utorak je zatražilo od Hollywooda da umjesto u policiju ulaže u antirasističke sadržaje.

Potpisnici su u otvorenom pismu pozvali na prekid veličanja policijskog nasilja.

Pismo je poslala grupa ''Hollywood za Crne živote'' u jeku obračuna u SAD-u oko sistemskog rasizma i masovnih prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crncima.

Od Hollywooda su zatražili da prestane zapošljavati policajce na sceni te da izvrši pritisak na gradske vlasti Los Angelesa kako bi se smanjilo ulaganje u policiju.Traže i da filmska studija zapošljavaju više crnaca na izvršnim mjestima, prenosi Hina.

Ranije ovog mjeseca otkazane su dugo prikazivane policijske TV emisije "Live PD" i "Cops", napominje Reuters.

Istraživanje Sveučilišta u Kaliforniji objavljeno u veljači pokazalo je da su crni glumci u 2019. imali 27,6 posto glavnih uloga u vrhunskim filmovima, što je tri puta više nego u 2011. Šefovi filmskih studija u 91 posto slučajeva bili su bijelci te u 82 posto slučajeva muškarci, pokazalo je istraživanje.

Kopirati
Drag cursor here to close