Glumačka legenda

Clint Eastwood se oprašta od filmske karijere?

"Vrijeme leti. Mislim da je ostarjeti graciozno vrlo važan talent. Prekasno je za mene", napisao je 91- glumac i rastužio obožavatelje diljem svijeta.
Kultura / Film TV | 19. 07. 2021. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karijera glumačke legende Clinta Eastwooda traje preko 60 godina, a sve je počelo u vesternima. Iza sebe ima brojne filmske mega uspjehe, a uz glumu bavio se i režiranjem te je nagrađen prestižnim kipićima Oscara.

Na proslavi 90. rođendana (prije dva mjeseca) izjavio je kako mu mirovina ne pada na pamet, no čini se kako je njegovoj karijeri došao kraj. 

Zvijezda nagrađena Oskarima koja je snimila devet filmova u deset zadnjih godina nedavno je rekao da će raditi filmove dok god bude mogao, ali onda je na Twitteru osvanula emitivni oproštaj u kojem se uz prigodne rječi pozdravio sa svima.

"Vrijeme leti. Mislim da je ostarjeti graciozno vrlo važan talent. Prekasno je za mene", napisao je 91- glumac i rastužio obožavatelje diljem svijeta.

Clint Eastwood šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu, prenosi tportal.hr

Godinama poslije 'prišili' su mu etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu 'Prljavi Harry', pa za film 'Američki snajper' iz 2014.

Oskare je dobio dva puta za najbolji film i dva za najboljeg redatelja za filmove 'Djevojka od milijun dolara' i 'Nepomirljivi'.

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je životno djelo. Tijekom karijere bio je jedan najplaćenijih glumaca u Hollywoodu, a jednako je uspješan bio i kao redatelj.

Bivši gradonačelnik gradića Carmel u Kaliforniji, bio je i politički angažiran, a podržao je Donalda Trumpa u njegovoj utrci za Bijelu kuću.

Kopirati
Drag cursor here to close