Kino

Cinestar otvorio peti multiplex u BiH

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, jučer je u Zenici otvorio svoja vrata za sve ljubitelje filma u nekadašnjem kinu Family centra Ekran.
Kultura / Film TV | 18. 12. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, jučer je u Zenici otvorio svoja vrata za sve ljubitelje filma u nekadašnjem kinu Family centra Ekran.

Blizu tisuću Zeničana i Zeničanki imali su prilike uživati u filmskim projekcijama s pet zvjezdica, djeca su uživala u igri s maskotama i gratis kokicama, a nova tehnologija i preuređeni enterijer pružio je svima nezaboravan kino doživljaj!

Zahvaljujući CineStaru, Zenica je, od danas, bogatija za tri moderno opremljene kino dvorane sa blizu 300 prepoznatljivih i udobnih CineStar sjedišta, uključujući i ljubavna sjedišta. Pored potpune interijerske renovacije, koja uključuje i prilagođen nagib tribina, za nezaboravan kino doživljaj svih ljubitelja sedme umjetnosti u zeničkoj regiji u CineStar kino ugrađen je novi realD3D sustav svjetski poznatog proizvođača, koji je podigao kvalitetu 3D prikaza slike te posjetitelji imaju osjećaj da su u središtu radnje filma.

Foto: PR / CineStar u Zenici

Sve tri dvorane nadograđene se sa Crown digitalnim pojačalima te JBL zvučnicima nove generacije. Snaga i kvaliteta zvuka podignuta je na visoki nivo koji su Zeničani već prvi dan osjetili u svakom sjedištu u dvorani.

Pored vrhunskog kino repertoara, zeničkoj publici su, od jučer, na raspolaganju i brojne prepoznatljive CineStar usluge, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, Cinelady projekcija za žene, Loyalty program i Family paket koji osiguravaju uštede, te brojni sadržaja poput proslava rođendana i Matineja.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, a otvorenjem svog petog kina u Bosni, CineStara Zenica, popeo se na broj od ukupno 23 multiplex kina koja raspolažu sa 145 digitalnih dvorana i preko 23.000 sjedišta koja godišnje posjeti oko 5 miliona posjetilaca.

Prvi multiplex u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar otvoren je 2012. godine, s ukupno pet dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multiplexa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta.

CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta.

Kopirati
Drag cursor here to close