Twitter

Brigitte Bardot pružila potporu francuskoj policiji u jeku prosvjeda

"Živjeli svi oni koji nas hrabro i nesebično štite, oni koji predstavljaju zakon Republike i trajno su nam posvećeni i danju i noću, kako najezda ološa ne bi ugrožavala stanovništvo", napisala je glumica na Twitteru.
Kultura / Film TV | 16. 06. 2020. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša francuska glumica Brigitte Bardot, poznata po kritikama društva i vlasti, pružila je potporu francuskoj policiji u jeku prosvjeda protiv rasizma i policijskog nasilja, organiziranih u Francuskoj i svijetu, pišu francuski mediji.

"Živjeli svi oni koji nas hrabro i nesebično štite, oni koji predstavljaju zakon Republike i trajno su nam posvećeni i danju i noću, kako najezda ološa ne bi ugrožavala stanovništvo", napisala je glumica na Twitteru u poruci pod naslovom "Živjela francuska policija!".

Francuska policija održala je dva skupa u znak prosvjeda zbog odluke ministra unutarnjih poslova Christophea Castanera o ukidanju tehnike "gušenja" za vrijeme uhićenja i nulte tolerancije prema rasizmu.

"Od ministra smo očekivali potporu, a imamo osjećaj da nas je napustio", rekli su policajci. Bardot je dodala da se divi hrabrosti policajaca i da shvaća njihov bunt prema "jednome jadnom" Castaneru.

"Nosite se svi vi koji dijelite lekcije, vi koji koji ste politički korektni, bando kastriranih kukavica", dodala je glumica, poznata po tomu da ne bira rječnik kada nekoga kritizira, javlja Hina.

Izjave i kritike Bardot, koja se iz filmske industrije povukla na vrhuncu karijere da bi se posvetila isključivo borbi za zaštitu životinja, uvijek privuku veliku medijsku pozornost u Francuskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close