Glazbeno-scenski spektakl

'Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku' napunila dvoranu u Posušju

Ova putujuća predstava već se uveliko izvodi po Hrvatskoj i inozemstvu
Kultura / Film TV | 06. 05. 2019. u 22:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Fena/ Ivana Crnjac/ Glazbeno-scenski spektakl u Posušju

Glazbeno-scenska predstava "Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku" izvedena je u ponedjeljak u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju.

Ova predstava koju su kroz vlastita sjećanja režirala dva hrvatska branitelja, Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti grada Vukovara, a cilj predstave je očuvati uspomenu na Domovinski rat i žrtvu koju je Vukovar podnio.

Predstava je počela tako što je Plavšić u dvoranu unio plamen vukovarskog svjetla kojeg je predao načelniku općine Posušje i hrvatskom branitelju Branku Bagi koji je zatim svjetlo dijelio dalje svim prisutnima u dvorani dok se cijela dvorana u potpunosti nije osvijetlila.

Prikazivanjem kratkog filma "Vukovar danas" predstava je završila, a osim glazbeno-scenskog spektakla, filma, paljenja vukovarskog svijetla, svi prisutni su također bili počašćeni i nastupima kulturno-umjetničkih društava, udrugama mladih i drugih.

Ova putujuća predstava već se uveliko izvodi po Hrvatskoj i inozemstvu, a premijeru je do sada imala u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, te je izvedena oko 150 puta.

Organizatori ovog događaja bile su braniteljske udruge i općina Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close