Svjetovi Ursule K. Le Guin

Biografski film o stvoriteljici svjetova, Ursuli K. Le Guin

Kultura / Film TV | 01. 12. 2018. u 17:16 Bljesak.info
Worlds of Ursula K. Le Guin TRAILER

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moja me mašta čini čovjekom i čini me budalom; daje mi cijeli svijet i izgoni me iz njega'', tako je pisala američka SF i fantasy književnica Ursula K. Le Guin, autorica koja potpisuje romane Lijeva ruka tame i Čovjek praznih šaka, ali i Zemljomorje, fantastičku tetralogiju.

Arwen Curry je radila na biografskom filmu o njenoj životnoj priči punih deset godina, nastojeći razotkriti kako radi um stvoriteljice svjetova, revolucionarne feminističke autorice, fantastičarke koja je istraživala taoizam, anarhizam, utopiju ...

U dokumentarnom filmu o Le Guin, koja je preminula u siječnju ove godine, pojavljuju se Margaret Atwood, Neil Gaiman, David Mitchell, Michael Chabon i drugi autori na koje je na različite načine utjecala.

Priču o osobnom putovanju umjetnice koja je nadahnula generacije spisateljica i fantastiku uvela u visoku umjetnost prati spektakularna animacija. Svjetove Ursule K. Le Guin možete pogledati na Akademiji scenskih umjetnosti večeras s početkom u 20 sati, u sklopu programa Zumiraj prava film festivala za mlade.

Prije toga, (od 18 sati) prikazuju se filmove iz natjecateljskog programa Zumiraj dokumentarni film.

Mladi žiri prati i ocjenjuje Mladost, priču o ekscentričnom tinejdžeru koji nastoji privući pažnju djevojaka, potom Alba: Svi neće završiti u budućnosti, film o šesnaestogodišnjoj balerini i njenim preispitivanjima vlastitog mjesta u svijetu, a na programu je i NE! NE! NE!, film o kreativnoj ukrajinskoj mladeži koja živi i stvara u vrijeme rata.

13. Pravo Ljudski Film Festival očeto je 28. studenog i traje do 3. prosinca, a sve informacije možete pronaći u festivalskom programu  i katalogu

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close