Nema vani

Bill Cosby ostaje u zatvoru, odbijen zahtjev za uvjetni otpust

Odbor je kao čimbenike koji su pridonijeli odluci naveo i Cosbyjev "neuspjeh u izradi plana za puštanjem na uvjetnu slobodu" te činjenicu da je Odjel za popravne kazne negativno ocijenio njegov napredak.
Kultura / Film TV | 28. 05. 2021. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američkom komičaru Billu Cosbyju (83) odbijen je zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu, a Pensilvanski odbor tu je odluku obrazložio u pismu upućenom javnosti, piše CNN, prenosi Index.hr.

U pismu, u kojem se navodi da je odluka odbora donesena 11. svibnja, navedeno je da Cosby mora "nastaviti sudjelovati i dovršiti dodatne institucionalne programe." Odbor je kao čimbenike koji su pridonijeli odluci naveo i Cosbyjev "neuspjeh u izradi plana za puštanjem na uvjetnu slobodu" te činjenicu da je Odjel za popravne kazne negativno ocijenio njegov napredak.

Naveli su da će na sljedećem Cosbyjevom razgovoru s upravnim odborom biti razmotreno je li uspješno sudjelovao i završio program liječenja za seksualne prijestupnike i prevenciju nasilja. Cosby, prema pismu, mora voditi evidenciju o svom ponašanju.

Andrew Wyatt, glasnogovornik glumca, rekao je da vijest o odbijanju nije iznenađenje za Cosbyja i njegovu obitelj.

"Gospodin Cosby žestoko se bori dokazati nevinost i nastavlja poricati sve optužbe iznesene protiv njega. Nadamo se da će Vrhovni sud Pennsylvanije ukinuti osuđujuću presudu ili naložiti novo suđenje", rekao je Wyatt za CNN.

Cosby trenutno služi kaznu od tri do deset godina u zatvoru izvan Philadelphije zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004.

Kopirati
Drag cursor here to close