Nastavak 'Južnog vetra'

Biković šarmirao sarajevsku publiku pa otkrio detalje 'Ubrzanja'

Kultura / Film TV | 12. 11. 2021. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Klix.ba / Biković šarmirao sarajevsku publiku pa otkrio detalje nastavka 

Drugi nastavak megahita "Južni vetar" u četvrtak je premijerno prikazan u Sarajevu.

Koliko je publika jedva čekala da pogleda nove zgode i nezgode Petra Maraša i Baće, dokazuju puna kina sinoć. A među sarajevskom publikom bio je i 200.000 gledatelja ovog ostvarenja za samo nekoliko dana od službene premijere u Srbiji.

Miljenik publike

Nije samo film privukao ogroman broj fanova, već i sami protagonisti. Miloš Biković i Miodrag Radonjić, zajedno s Jelenom Stojiljković i drugim glumcima, došli su u Sarajevo kako bi se poklonili ovdašnjoj publici, prenosi "Avaz". 

Biković je pred publiku izašao sa stilom – noseći veliku papirnu krunu na glavi.

Priznao je da je izgubio okladu, a kazna je bila nošenje krune.

"Kladili smo se Mićko (Miodrag Radonjić, op.a.) i ja... Ma nije bitno što smo se kladili, uglavnom ja sam izgubio opkladu i morao sam da uđem s tom kunom. Šalili smo se malo, poanta je bila da se svi zabavimo", kroz smijeh je rekao Biković.

Marašev put

"Očekivali smo da će film biti hit, ali nismo očekivali ovako topal prijem u Sarajevu. Drago nam je da nas film opet spaja. Film nam daje neko zajedničko iskustvo i mislim da to zajedničko iskustvo i zajednička djela kulture spajaju nas, osim zajedničkog jezika i povijesti, koliko god se mi nasilno dijelili. Eto, opet nas nešto spaja, a to je kultura i potreba da se družimo i budemo zajedno", naglasio je Biković za "Avaz".

On se osvrnuo na Marašev put od prvog dijela, serije pa sve do 'Ubrzanja'.

"Maraš se mijenja. On je bio nestašni momak koji je imao neki mrak u sebi. A sada je postao šef mafije koji želi izaći iz tog svijeta, ali ne može i što se nalazi na većoj poziciji na ljestvici moći, to manje kontrole ima. Svaku ulogu gradim kao dio sebe i istražujem dijelove sebe da bi bio uvjerljiv u ulozi. Tako da od svako uloge ja nešto učim", istaknuo je Biković.

Priznao je da je njegova želja bila da vozi motocikl po opasnim terenima (scene u filmu, op.a.), te da je više puta padao.

"Ništa ozbiljno, hvala Bogu. Možda to i jeste moja potreba za adrenalinom, ali mislim da čovjek mora da uvjeri publiku da on može to nešto kako bi oni vjerovali da on može sve", iskren je Biković.

Kopirati
Drag cursor here to close