Raznolikost BiH u Americi

BHFF u New Yorku: Natječaj za prijavu filmova otvoren do 15. veljače

BHFF promovira raznolikost Bosne i Hercegovine u SAD-u
Kultura / Film TV | 01. 02. 2019. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački Film Festival (BHFF) bit će održan od 10. do 13. travnja ove godine u New Yorku, a konkurs za prijavu ostvarenja produžen je do 15. veljače ove godine.

Filmski odbor će birati filmove u nekoliko kategorija: dokumentarni, igrani, kratki i animirani, a na Festivalu će biti predstavljeni filmovi bh. redatelja, bh. produkcije i koprodukcije, kao i filmovi stranih redatelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine.

BHFF promovira raznolikost Bosne i Hercegovine u SAD-u, a od skromnog začetka prije šesnaest godina festival je prerastao u svojstven njujorški fenomen kojeg uvažavaju filmski stvaratelji, producentske kuće, ali i šira filmska zajednica.

Među nagrađenim filmovima tijekom festivala u 2018. godini je igrani film "Žaba" režisera Elmira Jukića i producenta Ademira Kenovića u kojem je nagradu žirija za najbolju glumu u ulozi Zeke odnio Emir Hadžihafizbegović.

Aleksandra Odić je dobila nagradu žirija za najbolji kratki film "Kineski zid", dok je nagradu za najbolji dokumentarni film u izboru žirija dodijeljen Samiri Kameli i Sajri Subačić za film "Biti daleko", a film Alena Drljevića "Muškarci ne plaču" odnio je nagradu publike za najbolji film BHFF-a.

Festival je u proteklih 15 godina posjetio širok dijapazon gostiju i sudionika, od proslavljenih filmskih stvaralaca do novih mladih redatelja.

Pored natjecateljskih i specijalnih programa koji zajedno prikazuju oko 15 filmova godišnje, BHFF također priređuje interaktivne, kolaborativne događaje koje služe kao platforma za bitne dijaloge između gostiju, većinom filmskih stvaralaca s Balkana, i mnogobrojne njujorške publike, priopćeno je iz BHFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close