Široki Brijeg

Banda super likova na MFF-u

Treći festivalski dan obilježili su i dokumentarci iz programa 'U Fokusu' kao i velik broj filmova u konkurenciji koji su prikazani u dvorani kina Borak.
Kultura / Film TV | 28. 08. 2021. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcija filma 'Space Jam: Nova Legenda' iz programa MFF Fora na Otvorenom kinu Mediteran Film Festivala bila je pun pogodak. Maleni ljubitelji animiranog filma uživali su pod zvijezdama u avanturama Bugsa, Lole i cijele bande notorno nediscipliniranih Looneyja Tunesa, pripćeno je iz MFF-a.

Ništa manje zanimanja, kod onih većih, nije izazvao ni HBO dokumentarac 'Kolektiv', priča redatelja Alexandera Nanaua, o razotkrivanju korpucije unutar zdravstvenog sustava u Rumunjskoj. Kritika i slika ne baš sjajnog društva i državnog sustava uopće, kojeg filmaši svrstavaju u Novi val rumnunjske kinematografije.

Kratkim dokumentarcem domaćih autora 'Zatvoreno' zatvorili smo treći festivalski dan. Na Otvorenom kinu domaća publika sa velikim zanimanjem ispratila je film autora Tomislava Bubala i Zdenka Jurilja. Film je snimljen u Hercegovini, a prikazuje vrijeme od prvog do posljednjeg vala koronavirusa, kada je virus ovu regiju, kao i ostale dijelove svijeta, zatvorio.

Treći festivalski dan obilježili su i dokumentarci iz programa 'U Fokusu' kao i velik broj filmova u konkurenciji koji su prikazani u dvorani kina Borak.

Za večer vinyla i filmsku glazbu na festivalskom trgu pobrinuo se DJ Tomo uz dodatak domaćeg twista 60-tih do opskurnog domaćeg funka 70-tih. Savršen završetak trećeg festivalskog dana.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close