Trailer za film "Dva pape"

Anthony Hopkins kao Benedikt XVI

Film je režirao oskarovac Fernando Meirelles, a priča, kako opisuju autori, prati jedan od najdramatičnijih prijenosa moći u posljednjih 2000 godina.
Kultura / Film TV | 03. 09. 2019. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana izašao je trailer za film "The Two Popes", odnosno "Dva pape", s Anthonyjem Hopkinsom i Jonathanom Pryceom u glavnim ulogama.

Film je režirao oskarovac Fernando Meirelles, a priča, kako opisuju autori, prati jedan od najdramatičnijih prijenosa moći u posljednjih 2000 godina.

Video: THE TWO POPES Official Trailer (2019) Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Netflix Movie HD

Film prikazuje današnjeg papu Franju (Jonathan Pryce) koji 2012. godine, frustriran smjerom u kojem se Crkva kreće, traži dozvolu za umirovljenje od tadašnjeg pape Benedikta.

No umjesto toga papa Benedikt, suočen sa skandalom, poziva svog najoštrijeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim kako bi mu otkrio tajnu koja bi mogla poljuljati temelje Katoličke crkve. Iza vatikanskih zidina tako počinje borba između tradicije i napretka, krivnje i opraštanja, dok se ova dva različita čovjeka suočavaju s vlastitom prošlošću kako bi pronašli zajednički jezik i budućnost za vjernike.

Film je premijerno prikazan 31. kolovoza na Telluride Film Festivalu u Torontu, a u odabrana kina u Velikoj Britaniji i SAD-u trebao bi stići krajem studenog. Premijera na Netflixu najavljena je za 20. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close