AJB DOC

Al Jazeera Balkans pozvala autore za sudjelovanje na Documentary Film Festivalu

Al Jazeera Balkans objavila je poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na prvom Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivalu, AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu od 21. do 25. rujna ove godine.
Kultura / Film TV | 13. 02. 2018. u 12:02 Fena
Kopirati

Al Jazeera Balkans objavila je poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na prvom Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivalu, AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu od 21. do 25. rujna ove godine.

AJB DOC ima za cilj afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti, s posebnim naglaskom na filmove namijenjene televizijskom emitiranju.

Od prispjelih prijava za službenu natjecateljsku selekciju AJB DOC-a bit će odabrano 15 dokumentarnih filmova, dok će u nenatjecateljskoj selekciji "Last Minute Cinema" biti prikazano pet filmova koji su imali zapažen uspjeh na afirmiranim regionalnim i europskim festivalima.

Prvi rok za  prijavu je 10. svibanj 2018. a drugi krug prijava će biti završen 30. svibanj 2018. godine.

Na web stranici www.ajbdoc.ba mogu se naći svi detalji vezani za prijave i uvjete, a jedan od glavnih kriterija je format TV dokumentarca, s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Prijaviti se mogu produkcije i autori bez ograničenja zemlje porijekla.

Službena natjecateljska selekcija AJB DOC-a bit će predstavljena u kolovozu ove godine.

AJB DOC na prvom izdanju dodijelit će tri nagrade. Međunarodni žiri od pet članova odabrat će najbolji film natjecateljske selekcije festivala i dodijeliti "AJB Main Award", a svi natjecateljski filmovi ulaze i u konkurenciju za nagradu programskog žirija Al Jazeere Balkans koji dodjeljuje nagradu "AJB Program Award".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi filmovi prikazani na Festivalu u selekciji su i za "Nagradu publike".

Svi filmovi predstavljeni u programu AJB DOC-a će biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

U okviru  AJB DOC-a, i u suradnji s Al Jazeera Media Institutom, bit će organiziran i višednevni trening za mlade autore, predstavnike neovisnih produkcijskih kuća i studente iz regije, a vodit će ga iskusni predavači i filmski radnici.

Cilj treninga je unapređenje vještina polaznika, njihovo umrežavanje i poticanje na suradnju na projektima koji mogu biti zanimljivi za Al Jazeera Media Network, kao i druge TV kuće, priopćio je Sektor za odnose s javnošću / PR & Communications AJB DOC Film Festivala.

Kopirati