Festival

Sundance je online

Pošto je većina kina zatvorena zbog epidemije korona virusa, organizatori Sundancea su odlučili da festival bude online.
Kultura / Film TV | 28. 01. 2021. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki festival nezavisnog filma Sundance počinje danas u online izdanju, ali i s projekcijama u drive-in restoranima i malim nezavisnim kinima.

Festival, čiji je osnivač legendarni glumac Robert Redford (84), obično se održava u siječnju i veljači u planinama američke savezne države Utah.

Pošto je većina kina zatvorena zbog epidemije korona virusa, organizatori Sundancea su odlučili da festival bude online.

“Čak i u ovim neodrživim uvjetima, umjetnici i dalje pronalaze načine da rade svoj posao koji je smio, ali i važan”, rekla je direktorica festivala Tabitha Jackson, prenosi Beta.

Prema njenim riječima, festival će ponuditi predpremijere, ali uz poštovanje epidemioloških mjera i na različitim mjestima, od Kalifornije do New Yorka.

Bit će organizirane projekcije u drive-in restoranima na području Los Angelesa, tako da će posjetitelji, svatko u svom automobilu, moći gledati filmove.

Neki filmovi će biti prikazani na internetu poslije kojih će umjetnici odgovarati na pitanja.

Festival Sundance postao je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma jer pruža priliku perspektivnim filmskim stvarateljima koji se bave dokumentarnim, inostranim i nezavisnim filmom da promoviraju svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti.

Nekoliko sada svjetski poznatih redatelja, među kojima su Quentin Tarantino, Paul Thomas i Daren Aronofski doživjeli su svoj veliki proboj na filmsku scenu upravno na Sundanceu.

Festival će trajati do 3. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close