Tjedan turskog filma

Sarajevo posjetio poznati turski glumac

U Mostaru je manifestacija otvorena filmom 'Djedovi ljudi' redatelja Çağan Irmaka. Za ovaj film, koji je prikazan u Narodnom pozorištu, vladalo je veliko interesovanje.
Kultura / Film TV | 18. 12. 2019. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je deveti po redu 'Tjedan turskog filma' koji je trajao od 11. do 15.12., u organizaciji Glavne direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini i Instituta 'Yunus Emre'.

U okviru ove manifestacije filmovi koji spadaju u najvažnija filmska ostvarenja turske kinematografije: 'Ljeto u Ankari-oproštajno pismo', 'Družba malih spasitelja', 'Djedovi ljudi', 'Ne pričaj mi priče' i 'Mađioničar' prikazani su u 23 grada širom Bosne i Hercegovine, među kojima su i Mostar, Konjic, Jablanica, Glamoč, Stolac, Čapljina, Prozor.

U Mostaru je manifestacija otvorena filmom 'Djedovi ljudi' redatelja Çağan Irmaka. Za ovaj film, koji je prikazan u Narodnom pozorištu, vladalo je veliko zanimanje.

Film 'Družba malih spasitelja' pregledalo je preko 1200 osnovaca. U okviru 'Tjedna turskog filma' poznati turski glumac Gürkan Uygun je razgovarao sa sarajevskom publikom.

Kopirati
Drag cursor here to close