Brojni filmovi

Preminuo poznati redatelj iz Hercegovine

Mihić je napisao i brojne sjajne knjige, po kojima će biti zapamćen, a neke od njih su romani 'Pas koji je voleo vozove' i 'Kupi mi Eliota', 'Srećna Nova 1949', te drama 'Siroti mali hrčki'
Kultura / Film TV | 13. 08. 2019. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Scenarist, dramski pisac i redatelj Gordan Mihić preminuo je u 82. godini. Vijest o Mihićevoj smrti potvrdila je njegova kćerka Ivana Mihić na 'Twitteru'.

"Osjećajući duboko ogroman gubitak priopćavamo vam da je u nedjelju, 11. kolovoza, rano ujutru, poslije iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarist, dramski pisac, redatelj, profesor Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu, a prije svega najbolji suprug i otac Gordan Mihić", navela je Mihić.

Ona je dodala da je Mihić sahranjen u najužem krugu obitelji na groblju manastira Rajinovac, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Gordan Mihić potiče iz sela Poplat u općini Stolac.

Na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji osvojio je nagrade za scenario filmova 'Osvajanje slobode', 'Balkan express' i 'Crna mačka beli mačor' i 'Srećna nova '49', za koji je osvojio i Zlatnu arenu u Puli. Dobitnik je i Kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu.

Mihić je napisao i brojne sjajne knjige, po kojima će biti zapamćen, a neke od njih su romani 'Pas koji je voleo vozove' i 'Kupi mi Eliota', 'Srećna Nova 1949', te drama 'Siroti mali hrčki', prenosi Srna.

Pisao je scenarija i za filmove i serije: 'Ranjena zemlja', 'Ona voli 'Zvezdu'', 'Tuđa Amerika', 'Varljivo leto', 'Kamiondžije', 'Dom za vešanje', 'Balkan express', 'Došlo doba da se ljubav proba', 'Jaguarov skok', 'Sivi dom', 'I Bog stvori kafansku pevačicu', 'Bubašinter', 'Kad budem mrtav i beo', 'Zaboravljeni', 'Početni udarac', 'Tango argentino', 'Dnevnik uvreda', 'Otvorena vrata'.

Bio je suprug glumice Vere Čukić i otac Ivane Mihić.

Kopirati
Drag cursor here to close