BHFF

Poznati članovi žirija bh. film festivala u Americi

U proteklih sedam godina BHFF je predstavio ukupno 21 člana žirija, među kojima su predstavnici bosanskohercegovačke, američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice.
Kultura / Film TV | 31. 03. 2019. u 15:14 Bljesak.info
Kopirati

Bosanskohercegovački film festival (BHFF) sa zadovoljstvom predstavlja žiri za festival: filmskog režišera i producenta Ademira Kenovića, snimateljicu Tatjanu Krstevski, i akademskog filmskog radnika Aleksandra Boškovića.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žiri će razmatrati ovogošnji filmski program te odabrati dobitnike festivalskih nagrada za najbolji igrani film, najbolji kratki film, najbolji dokumentarni film i najbolju glumačku izvedbu. Filmovi na festivalu će također biti kandidati i za nagradu publike (tj. Zlatnu jabuku) za najbolje filmsko ostvarenje, a pobjednici će biti proglašeni za vrijeme festivala od 10. do 13. travnja u SVA teatru u New Yorku.

Članovi žirija će dodjeliti nagrade na završnoj ceremoniji, koja se održava odmah poslije prezentacije retrospektivnog filma 'Kuduz' i razgovora sa režiserom Ademirom Kenovićem i glavnom glumicom Snežanom Bogdanović. Karte za 'Kuduz' se mogu kupiti ovdje.

U proteklih sedam godina BHFF je predstavio ukupno 21 člana žirija, među kojima su predstavnici bosanskohercegovačke, američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice. Članovi BHFF žirija su svojim kritičkim i kustoškim radom doprinijeli značaju filmova prikazanim na BHFF-u.

Šesnaesti godišnji BHFF će trajati od 10. do 13. travnja u SVA teatru na Manhattanu, u četvrti Chelsea. Više o programu i ulaznicama možete saznati službenoj stranici festivala.

Kopirati