BHFF

Poznati članovi žirija bh. film festivala u Americi

U proteklih sedam godina BHFF je predstavio ukupno 21 člana žirija, među kojima su predstavnici bosanskohercegovačke, američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice.
Kultura / Film TV | 31. 03. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački film festival (BHFF) sa zadovoljstvom predstavlja žiri za festival: filmskog režišera i producenta Ademira Kenovića, snimateljicu Tatjanu Krstevski, i akademskog filmskog radnika Aleksandra Boškovića.

Žiri će razmatrati ovogošnji filmski program te odabrati dobitnike festivalskih nagrada za najbolji igrani film, najbolji kratki film, najbolji dokumentarni film i najbolju glumačku izvedbu. Filmovi na festivalu će također biti kandidati i za nagradu publike (tj. Zlatnu jabuku) za najbolje filmsko ostvarenje, a pobjednici će biti proglašeni za vrijeme festivala od 10. do 13. travnja u SVA teatru u New Yorku.

Članovi žirija će dodjeliti nagrade na završnoj ceremoniji, koja se održava odmah poslije prezentacije retrospektivnog filma 'Kuduz' i razgovora sa režiserom Ademirom Kenovićem i glavnom glumicom Snežanom Bogdanović. Karte za 'Kuduz' se mogu kupiti ovdje.

U proteklih sedam godina BHFF je predstavio ukupno 21 člana žirija, među kojima su predstavnici bosanskohercegovačke, američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice. Članovi BHFF žirija su svojim kritičkim i kustoškim radom doprinijeli značaju filmova prikazanim na BHFF-u.

Šesnaesti godišnji BHFF će trajati od 10. do 13. travnja u SVA teatru na Manhattanu, u četvrti Chelsea. Više o programu i ulaznicama možete saznati službenoj stranici festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close