Projekcije filmova

Hladnim ratom započela Operacija kino u Konjicu

U ponedjeljak (8.7. od 21 sat) u Kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic, 'Konjičko kulturno ljeto 2019' u okviru projekta 'Operacija kino', 'donosi', obiteljsku dramu 'Moje nevjerovatno ljeto sa Tes'
Kultura / Film TV | 08. 07. 2019. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju navečer je u Kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic priređena projekcija filma Pawela Paelikowskog, 'Hladi rat'. Ovogodišnje filmske sadržaje na Konjičkom kulturnom ljetu, Narodni univerzitet Konjic organizira u suradnji sa SFF-om i Obala Art Centrom, a u okviru projekta 'Operacija kino', koji ima za cilj da u bh. gradovima predstavi aktualnosti europske kinematografije.

'Hladni rat', Pawela Pawlikoeskog, smješten je u vrijeme hladnog rata u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu. 'Hladni rat' Pawela Pawlikowskog govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Pomenuto ostvarenje je laureat pet nagrada europske filmske akademije, a Pawlikowski je ovjenčan nagradom za najboljeg redatelja.

U ponedjeljak (8.7. od 21 sat) u Kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic, 'Konjičko kulturno ljeto 2019' u okviru projekta 'Operacija kino', Konjičanima i gostima ovog grada na Neretvi 'donosi', obiteljsku dramu 'Moje nevjerovatno ljeto sa Tes', koja istražujući obiteljske odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti.

Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 europskih filmova koji se moraju pogledati.

Devetnaesta kulturno-obrazovna i turistička manifestacija 'Konjičko kulturno ljeto 2019', ima cilj da promovira turističke potencijale Konjica kroz kulturne i umjetničke sadržaje. I ove sezone darovat, će u suradnji sa brojnim vladinim i nevladinim partnerima, mnoštvo teatarskih, glazbenih, likovnih, književnih, kinematografskih, suvremenih i tradicijskih programa, i to sve do 4. rujna 2019. godine, navedeno je iz Narodnog univerziteta u Konjicu.

Kopirati
Drag cursor here to close