Manji iznos

Za obnovu Partizanskog potrebno manje od milijun KM

Obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma
Kultura / Flash | 13. 02. 2018. u 14:30 Fena
Kopirati

Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog groblja Mostar u povodu obilježavanja 14. veljače - Dana oslobođenja Mostara od fašizma, posjetiti će Partizansko groblje gdje će položit vijenac i odati dužno poštovanje svim stradalim antifašistima i rodoljubima, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti bit će upriličeno u srijedu, 14. veljače, u 13:30 sati na platou ispred Partizanskog spomen groblja.

Predsjednik Odbora Sergej Sergio Šotrić kazao je kako je povod današnje konferencije skretanje pažnje na obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma te odavanje počasti mostarskim rodoljubima čije se ploče nalaze na Partizanskom groblju.

Na pitanje novinara koliko će novca biti potrebno za obnovu spomenika, Šotrić je ustvrdio kako je taj iznos mnogo manji nego što se to činilo ranije te da je sigurno manji od milijun maraka o čemu se nagađalo.

Posjetio je kako su prije nekoliko dana u Sarajevu održali radni sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i federalnim premijerom Fadilom Novalićem te skupinom stručnjaka, na kojem su dobili obećanje da će "učiniti sve kako bi se 'Mostarski dragulj' osposobio, i kako bi bio uvršten na listu turističkih znamenitosti Mostara".

Šotrić je zahvalio gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, koji je osigurao donaciju od 20 tisuća maraka kojom su plaćeni svi dosadašnji radovi na čišćenju spomeničkog kompleksa.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju Alija Behram kazao je kako je tijekom javne rasprave o nacrtu proračuna tražio da se u gradski proračun vrati stavka o "cjelovitom održavanju higijene na Partizanskom spomen groblju".

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.