Osnovna škola S.S. Kranjčevića

U Mostaru održan treći Festival poezije i glazbe

Tema ovogodišnjeg festivala bila je ''Poezija iz učeničkog pera'' gdje su nazočni mogli uživati u brojnim nagrađivanim i objavljivanim pjesničkim ostvarenjima bivših i sadašnjih učenika škole.
Kultura / Flash | 22. 03. 2018. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana poezije, u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru u srijedu je održan treći po redu Festival poezije i glazbe. Tema ovogodišnjeg festivala bila je ''Poezija iz učeničkog pera'' gdje su nazočni mogli uživati u brojnim nagrađivanim i objavljivanim pjesničkim ostvarenjima bivših i sadašnjih učenika škole.

Osim dijela u kojem su učenici interpretativnim čitanjem predstavili najuspješnije poetske uratke, program su dodatno oplemenile i instrumentalne izvedbe mladih glazbenika, kako škole domaćina, tako i susjednih mostarskih škola: Osnovne škole Cim, Osnovne škole Ivana Gundulića, Osnovne škole Petra Bakule te Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara.

S obzirom da se istog dana obilježava i Svjetski dan osoba s Down sindromom, posebne gošće svečanosti bili su učenici i učitelji Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara kojima su po završetku programa uručeni i prigodni pokloni.

Manifestacija 3. Festivala poezije i glazbe u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelome Brijegu zaokružena je dodjelom zahvalnica svim gostujućim učenicima već spomenutih škola, a koje je svečano uručila ravnateljica Daria Stojčić izrazivši pritom posebno zadovoljstvo zbog izvrsne međuškolske suradnje te zbog još jednog uspješnog kulturnog, glazbeno-poetskog događaja proizišlog iz zajedničkog rada učenika i djelatnika škole kojoj je na čelu.

Kopirati
Drag cursor here to close