Druga ABA liga

''Bijeli Brijeg'' i dalje neosvojiva tvrđava: Zrinjski srušio Krku

Zrinjski je večeras srušio Krku i ostao neporažen na domaćem parketu u ovom natjecanju.
Sport / Košarka | 16. 01. 2018. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog slavili su iznimno važnu pobjedu od 82:78 (13:15, 21:29, 27:14, 21:20) protiv slovenske Krke u 14. kolu Druge ABA lige igranom u dvorani ''Bijeli Brijeg'' u Mostaru. 

Nakon što su u prošlom kolu regionalnog natjecanja teško stradali u Sarajevu od Bosne, Zrinjski je večeras srušio Krku i ostao neporažen na domaćem parketu u ovom natjecanju.

''Loše smo otvorili utakmicu, dosta smo se tražili ispočetka teško smo nalazili organizaciju igre. Šuterski smo zakazali u prvom dijelu utakmice i na krivi način smo napadali. U drugom dijelu smo počeli sa agresivnom obranom i dobili smo svoju igru koja nam je na kraju donijela i pobjedu. Podrška navijača maksimalna, puno bi im se zahvalio i nadam se da ćemo im pokloniti još puno pobjeda'', rekao je Hrvoje Vlašić, trener HKK Zrinjski.

Marko Ljujić s 15 koševa predvodio je ''Plemiće'' do sedme ovosezonske pobjede u Drugoj ABA ligi. Sokolović (8 asistencija) i Brummitt pridodali su po 13 koševa, a Marko Ramljak 10 koševa.

"Prije svega zahvalio bih se publici koja nas je večeras podržala u velikom broju. Važna pobjeda te korak naprijed ka plasmanu na final four što nam je i cilj. Mislim da imamo velike šanse jer nam raspored ide na ruku bitne ekipe sa vrha nam dolaze. Nadam se da će se ovaj niz pobjeda nastaviti'', rekao je Ljujić.

Kod momčadi iz Novog Mesta s 15 koševa najbolji je bio Dimec. Đapa je pridodao 13, a Kovačević i Osolnk po 12 koševa.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Mi smo imali igru u svojim rukama i onda bez nekog razloga, mislim bila je agresivna obrana Zrinjskog mi smo im dali lopte u ruke. Koncentracija nam je pala Zrinjski je poveo i zasluženo na kraju dobio tu utakmicu'', rekao je Simon Petrov, trener KK Krka.

"Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali drugo mislim da je pala obrana promašili smo neke otvorene šuteve te je to iskoristio Zrinjski te zasluženo pobjedio'', dodao je Žiga Dimec, košarkaš KK Krka.

Kopirati
Drag cursor here to close