Utakmica nakon mjesec dana

U akciji nakon skoro tri tjedna izolacije: "Samo da ne bude težih ozljeda"

Prošlo je skoro mjesec dana od zadnje utakmice koju su odigrali košarkaši Zrinjskog. Još tamo 24. listopada pobijedili su Čapljinu (74:71) na svom parketu i ubrzo nakon toga čitava momčad morala je u izolaciju.
Sport / Košarka | 21. 11. 2020. u 10:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od koronavirusa oboljeli su neki igrači i treneri, ali trpjela je cijela ekipa. Trener Neven Nikolić više puta je naglašavao kako ovako mlada momčad jedino se može nositi s konkurencijom uz veliku potrošnju energije i utreniranost, pa ne treba ni govoriti koliki je hendikep za Mostarce to što nisu trenirali punim kapacitetom skoro tri tjedna.

“Mi smo ekipa koja je možda od svih ekipa u ligi najovisnija o jakom treningu s kojim smo kompenzirali manjak iskustva i individualnog kvaliteta. Sada smo 20 dana bili izvan dvorane što je itekako ostavilo traga na radnom kapacitetu igrača kao i na intenzitetu naše igre. No što je tu je, iz ove kože ne možemo. Moramo se što prije adaptirati na natjecateljski ritam i što prije vratiti formu koju smo imali prije izolacije”, kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić.

U prvoj utakmici nakon skoro mjesec dana Mostarci će gostovati kod Slobode u Tuzli u subotu u 17 sati.

“Sloboda je isto imala jedan kraći period bez treninga ali su imali puno manje zaraženih igrača od nas. Radi se o jednoj mladoj ekipi koja igra brzu košarku. Vrlo su mobilni, jako puno poena postižu prodorima i kontranapadima”, dodao je Nikolić.

Trener Zrinjskog povest će u Tuzlu sve igrače.

“Pokušat ćemo maksimalno podijeliti minutažu na sve igrače da nam se ne dogodi neka teža povreda što je sada za nas važnije i od samog rezultata. Očekuje nas fizički jako zahtjevna utakmica na što naša tijela još nisu spremna ali se nadamo da će sve proći dobro”, zaključio je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close