Liga 12

Prve pobjede Zrinjskog i Čapljine u Premijer ligi

Dramatična utakmica viđena je u srazu Zrinjskog i Kaknja
Sport / Košarka | 19. 10. 2019. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Zrinjski u infarktnoj je završnici večeras slavio protiv ekipe KK Kakanj 87.86 poenima Krste Bjelice u zadnjoj sekundi susreta.

Prava drama odigravala se u posljednjim minutama ovog susreta iako početak nije sugerirao da će doći do takvog scenarija.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i prve dvije četvrtine dobili po pet poena prednosti. Nije se Kakanj u prvom poluvremena uspio razigrati djelomično i zbog dobre obrane domaćina. Poslije poluvremena na kojem je Zrinjski vodio 10 razlike gosti su u trećoj četvrtini zaigrali mirnije i odgovornije u napadu i počeli su topiti prednost Plemića.

Sami kraj donio je ludu završnicu. Pri rezultatu 82:82 20 sekundi do kraja Amerikanac u redovima Plemića Bruggeman pogađa trojku i činilo se da je tu kraj priči. No u idućem napadu mladi Arslanagić pogađa prvo bacanje, a nakon što je promašio drugo lopta dolazi do Ermina Dedića koji pogađa trojku za vodstvo Kaknja od 86:85.

Nakon time outa stvar u svoje ruke uzima najbolji pojedinac Zrinjskog Krsto Bjelica i doslovno sa zadnjim zvukom sirene pogađa težak šut za veliko slavlje Zrinjskog. Upravo je Bjelica bio najbolji strijelac Plemića s 19 koševa dok je Bruggeman dodao 18. Dobru partiju odigrao je i Tihomir Vranješ koji je postigao 15 poena.

Ermin Dedić s 28 poena najbolji strijelac cijele utakmice, dok je Arslanagić dodao 13 poena, a solidan je bio i Bašić s 11 ubačaja.

Foto: Bljesak.info / Čapljina - Mladost

Košarkaši Čapljine slavili su protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada 78:59 pred oko 300 gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ovo je prva pobjeda Čapljine u ovogodišnjoj ligi, a Čapljinci su tako u prvoj domaćoj utakmici slavili na radost publike.

Kod Čapljine su najbolji bili Vladimir Ivelja (20), Mladen Lužajić (15) i Bungei Preson(15), dok su goste predvodili Aleksa Stojanović (10), Srđan Milanović (9) i Dragan Đuranović (9).

Kopirati
Drag cursor here to close