Ima li smisla igrati ovakvu ligu?

HKK Zrinjski o suđenju: I predstavnici Širokog su bili zgroženi ponašanjem sudaca

''Jedna od činjenica koja potvrđuje našu sumnju, da se ciljano htjelo oštetiti naš klub, jeste da su domaćini ove utakmice momčad Širokog i njihovi predstavnici bili zgroženi ponašanjem sudaca''.
Sport / Košarka | 16. 04. 2018. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HKK Zrinjski upućuje prigovor na suđenje uslijed zbivanja na utakmici 7. kola Lige za prvaka Prvenstva BiH između HKK Široki i HKK Zrinjski održanoj u Širokom Brijegu na Pecari, na kojoj je došlo je do velikih sudačkih previda na štetu našeg kluba'', stoji na početku priopćenja za javnost mostarskog kluba.

Podsjećamo, Široki je pobjedio rezultatom 95:80.

''Naime, tijekom cijele utakmice sudački kriterij je bio neudjednačen te izražavamo sumnju od strane sudačke trojke (Ademir Zurapović, Haris Bijedić i Tarik Nikšić).

Pred kraj druge četvrtine glavni sudac Zurapović ne dosuđuje po nama očigledan prekršaj nad našim igračem broj 46 (Marko Ramljak), te ne priznaje koš iako je evidentno da je lopta bila u silazoj putanji. Nakon toga sudac Nikšić našem igraču broj 17 (Torrion Brummittu) dosuđuje nesprotsku grešku iako je iz video analize koja je naknadno urađena evidentno da spomenuti po našem mišljenju nije napravio uopće prekršaj nad igračem Širokog (Naletilić) koji je izgubio kontrolu nad loptom.

Isfrustiran događanjima koji su prethodili Ramljak gestikulacijom pokazuje sudcu Zurapoviću da je pogriješio te mu isti bez upozorenja dosuđuje tehničku grešku, potom odmah i isključujuću. U sedmoj minuti treće četvrtine još jedna isključujuća greška za našega igrača broj 17 (Torrion Brummitt) koji pri pokušaju blokade pravi osobnu grešku nad igračem Širokog, ali nama se iz snimke čini da nije bilo nesportskog prekršaja što demantira odluku suca Bijedića koji je istu i dosudio.

Video: Snimka utakmice HKK Široki - HKK Zrinjski

Pred kraj još jedna sporna situacija u kojoj naš igrač Luka Igrutinović broj 14 dobiva tehničku grešku potom i isključujuću od strane glavnog sudca Zurapovića'', navode iz HKK Zrinjski.

''Smatramo da je odluka glavnog sudca prestrogo donešena te uz dva predthodna isključenja bila je očigledna namjera da se naš klub ošteti u ovome meču.

Smatramo da je tijekom čitave utakmice bilo još dosta sudačkih previda na štetu naše momčadi te tražimo od Vas da uradite detaljnu analizu spomenute utakmice. Jedna od činjenica koja potvrđuje našu sumnju, da se ciljano htjelo oštetiti naš klub, jeste da su domaćini ove utakmice momčad Širokog i njihovi predstavnici bili zgroženi ponašanjem sudaca i odlukama koje su donešene na štetu Zrinjskog te da je utakmica koja je trebala biti hercegovčka poslastica uništena.

Tražimo od Košarkaškog saveza BiH i stručne komisije da sukladno praviliku donese pravednu odluku.

Pitamo se ima li smisla igrati ovakvu Ligu BiH sa teškim sudačkim previdima jer ovo nije prvi put da se donose odluke na štetu našega kluba. Podsjećamo da je Zrinjski također teško oštećen u 18. kolu Lige 11 Prvenstva BiH kada je Širokog priznat neregularan koš nakon isteka vremena,a sudačka trojka nije niti kažnjena.

Također, bitno je naglasiti da je ove sezone momčad Zrinjskog najviše kažnjavana od strane Košarkaškog saveza BiH za razliku od svih ostalih sudionika'', stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog kluba Zrinjski kojeg potpisuje direktor Vedran Odak.

Kopirati
Drag cursor here to close